Purmersteijn houdt het onnodig spannend tegen De Zouaven

Purmersteijn blijft het uitstekend doen als koploper in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Martin van Ophuizen rekende op eigen veld af met laagvlieger De Zouaven, al hield de thuisploeg het nog onnodig spannend. Het was uiteindelijk Yassin el Yaakoubi die vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 binnen schoot.

De wedstrijd in Purmerend stond onder leiding van voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge. Het was overigens een kopie van de vele thuiswedstrijden die Purmersteijn dit seizoen op het eigen kunstgrasveld speelt: veelvuldig in balbezit, veel gecreëerde kansen, maar de afronding laat duidelijk te wensen over. Zo kreeg topscorer Daniël Schermer al in de tweede minuut een enorme kans op de openingstreffer, alleen faalde hij geheel vrij voor doelman Aron van Loon. Purmersteijn bleef druk uitoefenen en probeerde met combinatievoetbal de gasten onder druk te zetten. In de veertiende minuut loste Nick Maijenburg een afstandsschot, maar ook die kon de doelman niet verontrusten.

Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge had de leiding bij Purmersteijn - De Zouaven
Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge had de leiding bij Purmersteijn – De Zouaven

De Zouaven was duidelijk de mindere ploeg, hanteerde veelal de lange bal, en Purmersteijn bleef kansen aan elkaar rijgen. In de 25ste minuut was het eindelijk raak. Schermer zette Ruben Adney vrij voor de doelman en hij schoof de bal onder Van Loon door: 1-0. De sluitpost hield de gasten uit Grootebroek op de been, want even later slaagden Schermer en Aramez Poepon er niet in om de voorsprong verder uit te breiden.

Purmersteijn - De Zouaven

Het spelbeeld werd eentonig. Kort voor de rust leek Schermer de 2-0 op het scorebord te brengen, maar ook deze mogelijkheid ging de mist in. Bij één van de sporadische counters scheelde het weinig of De Zouaven was geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte gekomen. Purmersteijn-doelman Tim Elmers schatte een dieptepass niet goed in, kwam veel te laat uit zijn doel, al kwam hij goed weg toen de inzet van Alpha Kashama tegen de lat eindigde.

De stormachtige wind kwam het spel in de tweede helft niet ten goede. Purmersteijn bleef doorgaan met het missen van vele kansen. Drie minuten na de hervatting minuut kreeg Aramez Poepon een geweldige kans, maar miste deze scherpte. Twee minuten later was het Daniël Schermer die wederom op de sluitpost stuitte. Ook kwam Adney bij een voorzet van Schermer net een teenlengte tekort om de bal in het net te schuiven.

Zo liet de thuisploeg het na om de genadeklap uit te delen en de wedstrijd te beslissen. De Zouaven mocht doelman Van Loon danken dat het nog slechts 1-0 stond. De sluitpost tikte met zijn voet een hard schot van Poepon en een poging van Ryan Brown uit de hoek. In de 79ste minuut werd spits Schermer, ongelukkig in de afronding, uit zijn lijden verlost en vervangen door Yassin el Yaakoubi. Deze luisterde zijn invalbeurt in met de bevrijdende 2-0. De aanvaller reageerde alert op een te zachte terugspeelbal en verschalkte Van Loon.

Purmersteijn - Zouaven

Purmersteijn kon opgelucht ademhalen dat de tweede treffer alsnog was gevallen, al had het zichzelf een hoop zorgen kunnen besparen als de wedstrijd in het slot werd gegooid. De ploeg van Martin van Ophuizen blijft koploper en houdt achtervolgers Alphense Boys en Hoogland op drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol