Purmersteijn in laatste kwartier langs tien man van SDO

Purmersteijn houdt nog steeds een kleine kans om de derde periodetitel in de zondag Hoofdklasse in de wacht te slepen. De ploeg van Martin van Ophuizen was in het laatste kwartier te sterk voor SDO (0-2) en moet volgende week hopen op een slippertje van Achilles 1894.

In een vlakke eerste helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder en waren nauwelijks in aanvallend opzicht gevaarlijk. De grootste mogelijk was voor Yassin el Yaakoubi. De vleugelaanvaller van Purmersteijn faalde oog-in-oog met doelman Dion Thomas. Twee minuten voor rust raakte SDO aanvaller Kick van Aelst kwijt na een handgemeen richting Alex Treuren, waardoor de Bussumers de hele tweede helft met een man minder moesten spelen.

Purmersteijn maakte goed gebruik van het overtal en was na rust veelvuldig in balbezit. SDO zakte ver terug, waardoor er aanvankelijk weinig kansen ontstonden. De thuisploeg kwam zelf amper van de eigen helft af, waardoor Tim Elmers – de naar Zwaluwen’30 vertrekkende doelman mag de laatste twee wedstrijden onder de lat staan – zelden in actie hoefde te komen.

Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken. Een fraaie pass van Treuren kwam aan bij Martijn van Oers, die de bal controleerde en vervolgens keihard in de touwen joeg: 0-1. Ook na de achterstand bleef SDO volhardend verdedigen. In de slotfase slaagden de bezoekers er in de voorsprong te verdubbelen. Waar de scheidsrechter eerder in het duel een overduidelijke strafschop over het hoofd zag, wees de leidsman vier minuten voor tijd wel naar de stip nadat Van Oers licht getoucheerd werd door Jeffrey Hesta. El Yaakoubi voltrok vanaf elf meter het vonnis: 0-2.

De Purmerenders haalden geen heel hoog niveau, maar slaagden erin zonder problemen drie punten bij te schrijven. Omdat Achilles 1894 met 0-2 van Hollandia won, moet Purmersteijn nog altijd in de achtervolging. Mocht de concurrent in de strijd om de periodetitel tegen Alphense Boys onderuit gaan, kan de ploeg van Martin van Ophuizen bij winst op laagvlieger Heerenveen er met het nacompetitieticket vandoor gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)