Purmersteijn kampioen door soevereine zege op Nieuw-Utrecht

Na een afwezigheid van vijf seizoenen is Purmersteijn na de zomer weer actief in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin Ophuizen werd op eigen veld door een 3-1 overwinning op hekkensluiter Nieuw-Utrecht kampioen van de eerste klasse A. Met twee doelpunten en een assist had Yassin el Yaakoubi een groot aandeel in de zege.

“Deze dag ga ik nooit meer vergeten. Zo mooi”, jubelde de 20-jarige buitenspeler. Als jeugdproduct van de Purmerenders maakte El Yaakoubi vorig seizoen ook mee. Toen verspeelde Purmersteijn op de laatste speeldag de titel bij DEM. “Het hele jaar hebben we bovenaan gestaan. Vorige week, na de overwinning op EDO (0-2, red.), hadden wij al het gevoel dat de buit binnen was”, zei Van Ophuizen. Met zeven punten voorsprong kon het niet meer fout gaan voor Purmersteijn. Bovendien verloor EDO opnieuw – nu met 2-0 van AFC’34 – waardoor de Purmerenders automatisch kampioen zouden worden. Een overwinning gaf een extra stukje glans aan de titel.

Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer van de koploper richting het doel van de rode lantaarndrager. In doelman Ho Chun Ko had Purmersteijn echter een sta-in-de-weg te pakken die Nieuw-Utrecht veelvuldig op de been hield. Niels Eijkenaar bleek in het strafschopgebied besluiteloos en een schot van Daniël Schermer werd gepakt. Na achttien minuten was het wel raak. Robbert Jan Ory trok de bal na een goedlopende aanval voor het doel, waar El Yaakoubi stond om de 1-0 binnen te tikken.

Verrassend genoeg kwam Nieuw-Utrecht even later op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit werd verlengd door Aegon Ignatia, Serdar Akkanat was sneller dan twee verdedigers en liet doelman Tim Elmers kansloos: 1-1. Dat was één van de zeldzame momenten van Nieuw Utrecht voor het doel van Purmersteijn. Verder kreeg Elmers vrij weinig te doen.

In het vervolg van de eerste helft creëerde Purmersteijn genoeg kansen, maar bleef de voorsprong uit. Een afstandsschot van Aramez Poepon eindigde aan de verkeerde kant van de paal, Schermer zag zijn kopbal voorlangs gaan, het terugleggen van El Yaakoubi was onzorgvuldig en een inzet van Schermer werd fraai gepakt door Ko. Vlak voor rust sloeg El Yaakoubi alsnog toe. Hij veroverde de bal, kon richting het doel gaan en bepaalde de ruststand op 2-1.

Daarna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Nieuw-Utrecht was nauwelijks dreigend, Purmersteijn slaagde er niet in om in de tweede helft echt gevaarlijk te kunnen zijn. De thuisploeg was teveel aan het breien en verzuimde keer op keer om de trekker over te halen. Het inbrengen van Stefan van Wonderen zorgde voor een aanvallende impuls. De invaller maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een eind door uit een voorzet van El Yaakoubi de 3-1 binnen te koppen.

Die stand stond ook na negentig minuten op het scorebord, waardoor Purmersteijn zich met nog twee wedstrijden te gaan tot kampioen van de zondag eerste klasse A heeft gekroond. Morgen de samenvatting en meer reacties op één van de wedstrijden uit ons Kampioensweekend. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.