Purmersteijn kan muur De Bataven niet doorbreken

Het is Purmersteijn ook tegen De Bataven niet gelukt om aanvallend het verschil te maken. Net als twee weken geleden tegen koploper SJC bleef de ploeg van Martin van Ophuizen steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor de Purmerenders het kalenderjaar afsluiten op de negende plaats in de zondag Hoofdklasse.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Purmersteijn had een overwicht in balbezit, maar echt levensgrote kansen leverde dit niet op. Een schot van Daniël Schermer miste precisie om doelman Jeroen Wels serieus op de proef te stellen. Aan de andere kant moest Purmersteijn-keeper Richard de Groot handelend optreden bij een schot van Tiss van Huet. De Bataven was duidelijk naar Purmerend afgereisd om de nul achterin heilig te verklaren en kon zelf aanvallend weinig gevaar stichten.

De thuisploeg kreeg een paar kleine kansen. Een lob van Schermer werd door een verdediger getoucheerd, Wels haalde een uithaal van Stefan van Wonderen uit de korte hoek en ook Yassin el Yaakoubi had het vizier niet op scherp. Aramez Poepon was op slag van rust het dichtst bij een openingstreffer. Zijn schot scheerde over de lat.

Ook in de tweede helft lukte het Purmersteijn niet om echt gevaarlijk te zijn. De Purmerenders deden er alles aan om een beslissing te forceren, maar naarmate het einde dichterbij kwam zakten de gasten steeds verder terug en was er bijna geen doorkomen meer aan. Een kopbal van Schermer miste de juiste richting en Wels voorkwam dat El Yaakoubi de ban kon doorbreken. Purmersteijn had op basis van het spel het meeste recht op meer, maar slaagde er simpelweg niet in om de Gendtse muur te doorbreken.

Het gebrek aan scorend vermogen brak de promovendus opnieuw op. Daarbij worden aanvallers Niels Eijkenaar en Martijn van Oers (beiden geblesseerd) gemist. Bijna halverwege bezet Purmersteijn een plek in de middenmoot van de zondag Hoofdklasse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.