Purmersteijn keert na één seizoen weer terug in eerste klasse

Purmersteijn is kampioen van de zondag tweede klasse A geworden. Doordat SVW’27 met 2-1 werd verslagen is het elftal van Martin van Ophuizen niet meer te achterhalen door de achtervolgers. Na de degradatie van vorig jaar zal Purmersteijn in het nieuwe seizoen weer in de eerste klasse actief zijn.

Aanvoerder Jordy de Visser met de schaal

In de eerste vijftien minuten van het duel was het aan beide zijden aftasten geblazen en waren er  weinig gecreëerd om de openingstreffer op te eisen. Scheidsrechter J. Akkerman uit Den Dolder had de wedstrijd strak in handen en floot regelmatig voor lichte overtredingen zonder dat de ploegen echt over de scheef gingen. Het eerste gevaar kwam van Purmersteijn-zijde in de 20e minuut. Dick Bos werd op de linkerkant fraai aangespeeld en drong het strafschopgebied binnen. Ten koste van een hoekschop werd wist doelman  Gerjan Stet  de inzet te keren. De indraaiende hoekschop van Colin Coenderman ging voorlangs. Hoewel Purmersteijn veel meer balbezit had deden er zich weinig mogelijkheden voor om de score te openen. In de 26e minuut haalde Dick Bos uit maar zag zijn kogel over de lat verdwijnen en nauwelijks een paar minuten later werd Colin Coenderman met de nodige moeite in scoringspositie door een sliding op de rand van het strafschopgebied afgestopt.

in spanning wachten

Terwijl Tim Elmers in het doel van Purmersteijn nog geen noemenswaardig werk had verricht moest hij in de 32e minuut toch de trieste gang naar het net maken. Een strakke pass vanuit de SVW’27-verdediging werd op de rechterkant door de geheel vrijstaande snelle Jordi Tiktak opgepakt, stormde op doelman Tim Elmers af die kansloos was op de harde inzet, 1-0. Purmersteijn stroopte de mouwen op en in de 37e minuut kwam Purmersteijn langszij. Op de rechterkant ter hoogte van de middenlijn kreeg Purmersteijn een vrije trap te nemen en linkspoot Joost Lieder bracht met een geweldige curve de bal diep in het strafschopgebied waar de opgekomen linkervleugelverdediger, kopspecialist Jamèl Magnée tegendraads inkopte en de bal onhoudbaar voor doelman Gerjan Stet in de rechterkruising zag belanden, 1-1. Op slag van rust kreeg Purmersteijn nog een mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Colin Coenderman haalde flink uit maar zag zijn projectiel gedeeltelijk gestopt en in de rebound schoot Ryan Brown over.

Coenderman loopt juichend weg nadat hij Purmersteijn op voorsprong heeft geschoten

De lange centrale verdedigers van de gastheer hadden veel moeite met de technisch begaafde en balvaste Schermer en Purmersteijn kreeg diverse kansen om op een verdiende voorsprong te komen. SVW’27 kwam er niet meer aan te pas en in de 70eminuut was het raak. Ruben Adney stuurde de zwaar op de huid gezeten, uitblinker op het middenveld, Colin Coenderman  de diepte in en op de rand van het strafschop gebied sloeg zijn kogel in de rechterbenedenhoek als een granaat in, 1-2. Op een paar hoekschoppen na waarbij de gehele SVW’27-luchtmacht in het strafschopgebied aanwezig was, werd het gevaar goed door Purmersteijn afgewend en kreeg thuisploeg geen mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. Ook in de 5 minuten blessuretijd bleef Purmersteijn overheersen, gescoord werd er niet meer. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Akkerman brak er een geweldig feest los, werd de selectie in het zonnetje gezet en werd het feestprogramma in de kantine in Purmerend voorgezet.