Purmersteijn kent weinig problemen met Woerden

Koploper Purmersteijn heeft in de zondag eerste klasse A een goede generale repetitie gehad in aanloop naar de topper van volgende week tegen Hoogland. De ploeg van Martin van Ophuizen won, net als in de heenwedstrijd, vrij eenvoudig op bezoek bij Woerden: 0-4.

Half oktober won Purmersteijn nog met ruime cijfers van Woerden (9-0), nu was het verschil iets kleiner. De ploeg had de laatste vijf wedstrijden op rij gewonnen, maar die reeks eindigde abrupt tegen de koploper. Al binnen vier minuten werd de score geopend door de gasten. Uit een pass van Ryan Brown werd Daniël Schermer de diepte ingestuurd en met een strak schot liet hij doelman Terence Manschot kansloos. Brown kreeg na zestien minuten zelf ook een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

IMG_5471

Ook in de loop van de eerste helft bleef Purmersteijn de beter spelende ploeg en ontstond er aan de kant van Woerden veel irritatie over de beslissingen van de scheidsrechter. Op een paar hoekschoppen na creëerde de thuisploeg zelf te weinig om doelman Tim Elmers uit te testen en mocht Woerden zijn handen dichtknijpen dat het slechts 0-1 bij rust stond.

IMG_5563

Na de hervatting nam Purmersteijn verder afstand. Op aangeven van Aramez Poepon tikte Ruben Adney in de 54ste minuut de 0-2 binnen. Woerden kreeg vijf minuten later een tegenslag te verwerken toen Ioannis Karafillakis zijn tweede gele kaart kreeg en de douches kon opzoeken. Een kwartier voor tijd kon invaller Mitchell van Vliet na een overtreding op Colin Coenderman zelfs met een directe rode kaart inrukken.

IMG_5672

Tegen negen man liepen de gasten uiteindelijk verder uit in de slotfase. Purmersteijn speelde de bal rustig rond, bleef geduldig en door doelpunten van Dick Bos en Poepen werd de eindstand uiteindelijk op 0-4 bepaald. Een vrij eenvoudige overwinning voor de Purmerenders, die zich nu mogen opmaken voor de topper tegen nummer twee Hoogland, volgende week op eigen veld. De voorsprong bedraagt slechts drie punten. Alphense Boys lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.