Purmersteijn komt bij Hoogland niet uit onderste regionen

Purmersteijn lijkt zich dit seizoen meer bezig te moeten houden met de onderste regionen van de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen ging, op bezoek bij oude bekende Hoogland, voor de tweede week op rij onderuit: 3-2.

Beide ploegen kennen elkaar nog uit het seizoen 2015/16 in de eerste klasse A. Op de laatste speeldag greep Hoogland de kampioensschaal net voor de vingers van Purmersteijn weg. In dat seizoen pakten de Purmerenders slechts één punt uit de twee onderlinge ontmoetingen. Eén niveau hoger begon de ontmoeting ook erg stroef voor Purmersteijn. Zestien seconden nadat de scheidsrechter voor het beginsignaal had gefloten, lag de bal al in het net van de bezoekers achter doelman Richard de Groot. Henk Baum schoot de bal schitterend in de kruising. Het doelpunt werd goedgekeurd ondanks een opspringende bank van Purmersteijn die overtuigd waren dat het buitenspel was: 1-0.

In de zevende minuut ontstond er een scrimmage in het strafschopgebied van Purmersteijn en was het Hoogland-speler Bas Wobbes die binnen kon werken om Puremersteijn op een 2-0 achterstand te zetten. Vervolgens kreeg Rowin Mul van Purmersteijn nog een kans uit een voorzet van Yassin el Yaakoubi maar zijn kopbal mistte kracht. Nauwelijks een minuut later was het toch raak. Een voorzet van Rowin Mul kwam in de kluts bij Dyllandro Panka terecht die zijn inzet nipt over de doellijn zag gaan voor de aansluitingstreffer. Er was overleg met de assistent-scheidsrechter nodig om het doelpunt uiteindelijk goed te keuren: 2-1.

Hoogland speelde beslist niet geweldig maar wist wel veel tweede ballen op te pakken en toonde zich agressiever in de duels. In de 27ste minuut mocht Bas Lobbes net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen die onhoudbaar was voor Purmersteijn-doelman Richard de Groot en de marge weer op twee doelpunten bracht: 3-1. Hierna volgde opnieuw een aansluitingstreffer van de bezoekers. Uit een fluwelen voorzet in de 36ste minuut van linkervleugelverdediger Rowin Mol belandde de bal bij de geheel vrijstaande Jordi Wigman die binnenkopte voor de 3-2.

Na de hervatting kwam Purmersteijn na twee minuten al op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Yassin el Yaakoubi kopte Daniël Schemer knap raak: 3-3. Het bleef ook hierna een matige wedstrijd waarin de thuisploeg veelal de lange bal hanteerde en zo nu en dan met counters gevaar stichtte. In de 58ste minuut kreeg Hoogland wederom even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen en nu was het Herman Struyk die de bal in de kruising schoot: 4-3. Aan de andere kant zag Aramez Poepon van Purmersteijn zijn vrije trap op de lat uiteen spatten, waardoor de nederlaag niet meer te vermijden was.

Hoogland staat door deze overwinning op een gelijk aantal punten met Purmersteijn, dat de tweede verliespartij op rij moest incasseren. Gelukkig voor Purmersteijn leden de overige ploegen onder zich ook gevoelige nederlagen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)