Purmersteijn komt in Delft niet tot scoren

Het gebrek aan scorend vermogen heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn ook tegen DHC opgebroken. Het duel eindigde in Delft zoals deze begon (0-0), waardoor de ploeg van Martin van Ophuizen lijkt uit te groeien tot een grijze middenmoter.

Van Ophuizen had de nodige kopzorgen, want hij miste zijn drie middenvelders Aramez Poepon, Ruben Adney (beiden geblesseerd) en Robbert Jan Orij (geschorst). Daarentegen zat spits Niels Eijkenaar na een lange blessureperiode weer op de bank als wisselspeler. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Gaandeweg kreeg Purmersteijn een duidelijk overwicht, maar wist dat niet in veel scoringskansen uit te drukken. Yassin el Yaakoubi had halverwege de eerste helft de bal vrij voor het inschieten, alleen verdween zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal.

Vijf minuten later zag Alex Treuren een vrije trap rakelings naast gaan. Purmersteijn behield het meeste balbezit en kreeg kansen op de openingstreffer, maar schoten van Daniël Schermer, Martijn van Oers en El Yaakoubi konden keeper Mats Mangelmans niet verontrusten. Aan de andere kant kreeg zijn collega Richard de Groot nauwelijks werk te verrichten.

Na de rust was bij DHC oud-Feyenoorder Wesley Verhoek in het veld gekomen. Toen werd De Groot pas echt getest en wist de doelman een vrije trap van Tidde Tromp uit de kruising te halen. Hoewel de gasten in de tweede helft minder overheersend waren dan in het eerste bedrijf, kregen zij wel de beste mogelijkheden. Uit een pass van Van Oers kopte Schermer in de 57ste minuut tegen de paal.

Nadat in de 75e minuut een vrije trap van DHC voorlangs het Purmerendse doel verdween, werd in de tegenaanval een vrije trap van Treuren knap verwerkt door Mangelmans. In de eindfase was Purmersteijn nog dicht bij de overwinning. Invaller Stefan van Wonderen werd de diepte ingestuurd maar zijn schot miste kracht. Ook een andere invaller, Sebastiaan Ntim, kreeg vlak voor tijd een enorme mogelijkheid om de verdiende 0-1 te maken. Hij werd de diepte ingestuurd en stond alleen voor de keeper, maar ook zijn inzet verdween op de paal.

Het wordt langzaam eentonig voor de Purmerenders. Voor de zoveelste keer hadden zij Vrouwe Fortuna niet aan haar zijde. Purmersteijn staat momenteel op een tiende plaats op de ranglijst en met zes punten voorsprong op de onderste plaatsen, komen ze vooralsnog niet in gevaar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.