Home / Algemeen / Purmersteijn komt linkerrijtje binnen na zege op SWZ Boso Sneek

Purmersteijn komt linkerrijtje binnen na zege op SWZ Boso Sneek

Purmersteijn kan definitief naar boven kijken in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen boekte tegen SWZ Boso Sneek de tweede zege op rij (2-1) en heeft hierdoor ruim afstand genomen van de onderste regionen.

Vanaf het beginsignaal nam Purmersteijn op eigen veld het initiatief. Het leverde na elf minuten al een openingstreffer op. Een indraaiende hoekschop van Robbert Jan Orij verdween hoog over de grabbelende handen van doelman Klaas Boersma in de verre kruising: 1-0. Ook bij de tweede Purmerendse treffer kwam wat geluk kijken. Boersma kon zijn vingers niet tegen een op het oog veel te zachte inzet van Dyllandro Panka krijgen, waardoor deze langzaam in het net verdween voor de 2-0.

Ondanks het overwicht in balbezit creëerde de thuisploeg niet veel kansen. Aan de andere kant van het veld meldde SWZ Boso Sneek zich pas in het slot van de eerste helft serieus voor het doel van Purmersteijn. Een kopbal van Kevin Huitema was echter te zacht om doelman Richard de Groot uit te testen.

Na ruim een uur spelen kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Een overtreding van Romeo Fecunda op spits Wesley Tankink werd bestraft met een strafschop. De Groot wist deze te keren, maar in de rebound zorgde Tankink alsnog voor de 2-1. Hierna kreeg Purmersteijn voldoende mogelijkheden om de marge weer te vergroten. Een inzet van Fecunda werd uit het doel gehouden door Boersma, die ook een antwoord paraat had op het schot van invaller Sebastiaan Ntim.

Mede door het opdringen van de Friezen in het laatste kwartier, kreeg de thuisploeg voorin veel vrijheid en ruimte om toe te slaan. Tot drie maal toe ging de snelle Yassin el Yaakoubi vogelvrij op het vijandelijke doel af, maar omdat hij telkens voor eigen succes koos, wist Boersma hem telkens van het scoren te weerhouden. “Wij moeten zulke wedstrijd al veel sneller op slot gooien”, zei Van Ophuizen daarover.

De drie punten kwamen niet meer in gevaar. De Purmerenders klommen hierdoor naar de achtste plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)