Purmersteijn komt vroege achterstand bij AWC niet meer te boven

De nacompetitiestreep van de zondag Hoofdklasse komt steeds dichterbij voor Purmersteijn. Op bezoek bij promovendus AWC gingen de Purmerenders met 2-0 onderuit, een stand die na tien minuten al op het scorebord stond. Uit de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg van Martin van Ophuizen slechts twee punten.

Vroeg in het duel keek Purmersteijn tegen een achterstand aan. De snelle Fren Stevens speelde twee verdedigers uit, zette ook doelman Richard de Groot op het verkeerde been en schoot subtiel raak. Nauwelijks een paar minuten later bracht Safa Kizir de thuisploeg met een schitterend afstandsschot zelfs op een 2-0 voorsprong. Op dat moment waren er pas tien minuten gespeeld in Wijchen. Enkele minuten later had het zo 3-0 kunnen staan, alleen schoot Stevens geheel vrij voor De Groot over.

Purmersteijn herstelde zich van de slechte start. In de negentiende minuut werd een inzet van Daniël Schermer gedeeltelijk gekeerd door AWC-doelman Jarik Veltmaat en in de rebound kregen de Purmerendse aanvallers driemaal de kans om te scoren, waarvan Martijn van Oers twee keer. Met het nodige kunst- en vliegwerk werd de bal iedere keer van de doellijn gehaald. In het verdere verloop van de eerste helft kregen Dyllandro Panka en Robbert Jan Orij nog twee mogelijkheden op de aansluitingstreffer, alleen kregen zij hun schoten niet tussen de palen.

Na de rust moest De Groot zijn ploeg met een paar fraaie reddingen op de been houden om een grotere achterstand te voorkomen. Vanaf de 61ste minuut domineerde Purmersteijn het duel, met het meeste balbezit en ook kansen op de 2-1. Een afstandsschot van Shaquille Doorson teisterde de lat, Yassin el Yaakoubi zag zijn schot gepakt worden door Veltmaat en in de slotfase faalde Schermer oog-in-oog met de sluitpost.

Bij Purmersteijn zaten een aantal spelers niet in de wedstrijd en daardoor kon de 2-0 nederlaag ook niet meer voorkomen worden. De laatste competitiezege dateert van 14 oktober (0-3 bij De Bataven). Slechts op doelsaldo staan de Purmerenders nog boven de nacompetitiestreep. Volgende week wacht opnieuw een lange busreis voor het bezoekje aan MSC in Meppel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.