Purmersteijn-Kon. HFC erg slecht

Onnodig, zonde, slechte prestatie, prutswerk, eigen schuld, dit leek nergens op. Dat was kort samengevat de reactie van de HFC aanhang na afloop van het gelijke spel uit en tegen Purmersteijn. Ook de Purmersteijn supporters waren ontevreden want het gat op de ranglijst met HFC bleef zes punten. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken en HFC zou bij winst verlost zijn, van de plaats die ze tot de nacompetitie veroordeelt. Waarschijnlijk was de druk groot en al heeft HFC voetballend echt wel iets in huis, afgelopen paasmaandag bleek daar weinig van.

De eerste helft was niet om aan te zien. Zowel Purmersteijn als HFC maakte er voetballend een puinhoop van. Passes waren onzuiver het ontbrak aan spelinzicht en een aantal spelers presteerde ondermaats. Purmersteijn bleek een kwetsbare ploeg in alle linies. Met het simpel onder druk zetten van de tegenstander had HFC de wedstrijd al in het eerste halfuur kunnen beslissen. Op een kopbal na die naast het doel verdween en een aardige solo van Fabian Munsterman kon HFC niet op doelrijpe kansen bogen. Ook Purmersteijn kwam niet verder dan een kans voor Alex Treuren en een inzet van aanvoerder Rob de Wit op de lat.

Na rust kantelde de wedstrijd. Binnen drie minuten liep HFC uit tot een 0-2 voorsprong. Martijn Tjon-A-Njoek passeerde de keeper met een gericht schot hoog in de verre hoek. Verdediger Roy Verkaik tekende, uit vrije trap van Bart Nelis, voor de tweede treffer. Uit een voorzet van Alex Treuren wist spits Roy Staven de bal met zijn rug naar het doel achter doelman Van Rossum te krijgen 1-2. De HFC verdediging greep niet in. Tjon- A-Njoek mocht zijn tweede doelpunt maken. Met een perfecte dieptepass bracht Hakim Ajnaoua hem alleen voor doelman Ruijmgaard 1-3. De wedstrijd leek gelopen en HFC had tot dan toe het beste van het spel. Zonder dat de HFC verdediging ook maar één poging waagde de Purmersteijn aanvallers te stoppen zag Ruben Adney zijn kans schoon en passeerde Van Rossum voor de 2-3. Het werd nog erger. Roy Van den Ban werd aan de linkerkant uitgespeeld en de voorzet werd door invaller Kwasi Osei Korsah op waarde geschat en hij bracht de 3-3 op het bord.

Purmersteijn dacht dat er nog meer te halen viel en ging wat beter spelen. HFC kreeg daardoor ruimte en dat leidde tot twee ballen op de lat en bracht aanvoerder Opoku op een meter voor de doelman, maar zijn kopbal raakte de vingertoppen van de doelman.

Beide ploegen schieten niets op met een gelijkspel Purmersteijn blijft op de 13e plaats staan en HFC op de 11e plaats. Blijft dat zo dan speelt HFC nacompetitie en Purmersteijn degradeert. Purmersteijn gaat zondag 15 april op bezoek bij Chabab in Amsterdam en HFC ontvangt thuis de amateurs van Feyenoord Rotterdam.