Purmersteijn krijgt Monnickendam pas in tweede helft op de knieën

Purmersteijn heeft met een duidelijke overwinning op Monnickendam de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Martin van Ophuizen versloeg de tweedeklasser met 3-0. De overwinning van de zondag Hoofdklasser kreeg pas na rust gestalte.

De Purmerenders presteren vooralsnog stroef in de competitie en ten opzichte van de ongelukkige nederlaag tegen Hollandia (1-0) had Van Ophuizen zijn basiself op vier plaatsen gewijzigd. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Monnickendam-spits Kid Ronday strandde op doelman Richard de Groot, aan de andere kant was een te zacht schot van Robbert Jan Orij een eenvoudige prooi voor keeper Luc Boontje.

Purmersteijn had moeite om openingen te vinden in de defensie van Monnickendam. Beide doelmannen kregen weinig werk te verrichten, totdat Tom Pruim op slag van rust opeens een enorme mogelijkheid had om de bezoekers op voorsprong te zetten. Met een fraaie redding hield De Groot de thuisploeg op de been.

Na de rust zette Purmersteijn even aan, dicteerde het spel en maakte vrij snel het verschil. Op aangeven van Daniël Schermer opende Niels Eijkenaar in de 52ste minuut de score, nauwelijks vijf minuten later werd het ook 2-0. Een vlammend schot van Aramez Poepon was onhoudbaar voor Boontje. De Purmerenders hadden Monnickendam in de houdgreep en kreeg kansen om de score op te voeren. Schermer faalde tot twee keer toe in kansrijke positie: eerst stuitte hij op de keeper, daarna schoot de middenvelder geheel vrij voor het doel naast.

Boontje wist de schade beperkt te houden door ook Eijkenaar en invaller Martijn van Oers van het scoren af te houden. Acht minuten voor tijd viel alsnog de derde Purmerendse treffer. Schermer maakte zijn twee gemiste kansen goed en vond in een druk strafschopgebied een gaatje om de bal in het net te plaatsen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.