Purmersteijn laat seizoen niet als een nachtkaars uitgaan

Met liefst tien gelijke spelen en evenzoveel overwinningen is de rol van Purmersteijn om de echte prijzen uitgespeeld. De ploeg kwam nimmer in de problemen, maar strijden voor een (troost)prijs zat er eveneens niet in. Tegen Hoogland werd gewonnen (2-4), maar ook die wedstrijd verliep (bijna) typerend voor het seizoen.

De ploeg van vertrekkend trainer-coach Mo El Bouziani kwam vol ambitie voor de dag bij Hoogland; de Amersfoortse club zag begin april zijn clubgebouw volledig afbranden door een feestje van de lokale businessclub, die vol enthousiasme een rookkist voor zalm en buikspek in de fik stak en daarbij ook het clubgebouw. De vereniging heeft derhalve andere kopzorgen. De eerste kans van Purmersteijn werd ogenblikkelijk benut door Rowan Meijer: 0-1. Het was oprecht smullen geblazen bij Purmersteijn en Meijer zorgde binnen tien minuten voor een heel comfortable voorsprong: 0-2. ,,We werden daarna iets te gemakkelijk”, vond El Bouziani. ,,We waren de bovenliggende partij, maar we verzuimden ook de 0-3 te maken. Die bleef uit. Dan weet je dat bij een kans en een aansluitend doelpunt de wedstrijd weer openligt.”

Hoogland probeerde wat te forceren, maar veel haalde het niet uit. Behoudens enkele gele kaarten gebeurde er tot de rustpauze weinig. In de rustpauze werd er driftig gewisseld door beide ploegen, al veranderde het spelbeeld nauwelijk. Tot dat arbiter Van Westing een kwartier voor tijd besloot Hoogland een penalty toe te kennen die onberispelijk door Coen Heus werd benut: 1-2. ,,Vanaf dat moment ging Hoogland opportuun spelen”, zag El Bouziani.

Zoals wel vaker dit seizoen is Purmersteijn ‘kampioen’ geworden in het weggeven van een voorsprong. Ook nu dreigde dit scenario; Rinze Muis benutte de volgende kans en zo stond ineens de 2-2 op het bord. ,,Het voordeel voor ons was, dat we nog wat tijd hadden om het recht te trekken. Wij bleven voetballen, terwijl Hoogland terug in de schulp kroop. Wij wilden echt winnen”, bleef El Bouziani strijdbaar.

De slotfase was ronduit hectisch. Een dubbele gele kaart voor trainer-coach Raymond Prins van Hoogland en in totaal negen andere gele prenten. Maar, er waren ook twee doelpunten te vieren voor Purmersteijn. De dekselse Omar Nait Aicha wist twee kansen te verzilveren en bezorgde zijn team daarmee de drie punten: 2-4. Dat Hoogland nog eventjes alles of niets ging spelen haalde verder niets uit.

El Bouziani toonde zich een tevreden oefenmeester na afloop. ,,Wij voetbalden zoveel beter. We willen winnen. We hadden al veel eerder de 0-3 moeten maken. Gelukkig hebben we het deze keer wel rechtgezet. Ik vind dat we bij de bovenkant van de competitie horen. Zeker voetballend zijn we toch wel één van de betere ploegen. Onze ambitie is om te proberen minimaal de zesde positie te veroveren. We laten het seizoen echt niet lopen om vervolgens tiende te eindigen.”

Foto archief: José Mol

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)