Purmersteijn laat zich na rust aftroeven door MSC

Purmersteijn heeft de kans laten liggen om de zesde plek over te nemen in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen verloor het inhaalduel op bezoek bij MSC met 4-2. Een top-4 klassering lijkt er niet meer in te zitten voor de Purmerenders, die in de resterende weken vol voor de derde periodetitel gaan om alsnog de nacompetitie te bereiken.

Ondanks het hobbelige grasveld en het warme weer wilde Purmersteijn het initiatief nemen in Meppel. Na achttien minuten resulteerde dit in een openingstreffer. De inzet van Niels Eijkenaar werd in eerste instantie nog gekraakt, waarna de bal voor de voeten van Alex Treuren belandde. Op diens schot in de verre hoek had doelman Richard Strijker geen antwoord: 0-1.

De bezoekers bleven de betere partij en kregen tien minuten later de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een kopbal van Stefan van Wonderen, uit de hoekschop van Robbert Jan Orij, scheerde echter langs het doel. Aan de andere kant van het veld kwam MSC verrassend op gelijke hoogte. Op aangeven van Mehran Ali Pour Asli maakte Remco van Keulen er 1-1 van.

Nauwelijks vier minuten later zag Martijn van Oers de paal een vernieuwde voorsprong in de weg staan. Ook Rowin Mol kreeg uit een hoekschop een mogelijkheid, maar zijn harde kopbal ging rakelings over. Tot ieders verbazing nam MSC vlak voor rust de leiding in handen. Geheel ongehinderd mocht Camiel Fidom de 2-1 binnen koppen. Toch slaagde Purmersteijn er in de blessuretijd van de eerste helft in om deze achterstand ongedaan te maken. Eijkenaar bracht Van Oers in scoringspositie en de jonge aanvaller trok de stand weer gelijk.

Waar Purmersteijn in de eerste helft de betere ploeg was, konden de bezoekers dit na de theepauze niet doortrekken. De lange bal van MSC wist dit te bestrijden en daar hadden de Purmerenders veel moeite mee. Nadat een schot van Eijkenaar van de doellijn werd gehaald, kwam de thuisploeg na een uur spelen aan de leiding. Nu mocht Danny Bijlsma met het hoofd vrij raak koppen: 3-2.

Purmersteijn was geen schim meer van de overheersende ploeg in de eerste helft. Vele passes bereikten hun doel niet en in aanvallend opzicht werd doelman Strijker nauwelijks op de proef gesteld. Een kwartier voor tijd gooide MSC het duel in het slot, wederom via Bijlsma. Doelman Richard de Groot stond aan de grond genageld: 4-2.

Na vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag werden de Purmerenders in Meppel weer getrakteerd op een verliespartij. Purmersteijn blijft zevende staan en kan volgend weekend een nieuwe poging wagen om de zesde plek over te nemen wanneer Alphense Boys op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)