Home / Algemeen / Purmersteijn lijdt tegen EDO de eerste nederlaag van het seizoen
Foto Jose Mol | Weet Purmersteijn zich te revancheren tegen EDO?

Purmersteijn lijdt tegen EDO de eerste nederlaag van het seizoen

In de zondag eerste klasse A is koploper Purmersteijn tegen haar eerste nederlaag opgelopen. EDO was in Purmerend met 0-2 te sterk. De voorsprong van de ploeg van Martin van Ophuizen op naaste achtervolger AFC ’34 is nu vier punten.

Van Ophuizen keek nuchter aan tegen de eerste verliespartij. “Hoe langer je ongeslagen bent, hoe dichterbij de eerste nederlaag natuurlijk komt. Je probeert het zo lang mogelijk uit te stellen. Toch is het jammer. Het was een belangrijke wedstrijd om een goede stap te zetten richting de winter.”

201261113 Purmersteijn EDO José Mol

Purmersteijn ging ouderwets voortvarend van start. Het had de bal en probeerde met combinatiespel door de EDO-defensie heen te komen. “Ploegen die naar Purmersteijn komen willen een resultaat behalen. Wij beschouwen dat natuurlijk als een compliment. EDO deed dat ook; op voorhand genoegen nemen met gelijkspel en proberen vanuit een gesloten defensie gebruik te maken van de ruimte achter onze rug”, analyseerde Van Ophuizen.

Foto José Mol | Ruben Adney wordt duidelijk binnen de zestien neergehaald
Foto José Mol | Ruben Adney wordt duidelijk binnen de zestien neergehaald

Purmersteijn kwam er moeilijk doorheen, maar had wel recht op een strafschop. Ruben Adney werd binnen de zestien neergehaald (zie foto), maar Purmersteijn kreeg een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. “De scheidsrechter gaf na afloop aan dat hij twijfelde. Ik snap dat hij een beslissing moet nemen, maar ik snap niet dat er geen straf op staat (rode kaart, red.) want hij ging volgens mij gewoon op het doel af”, vond Van Ophuizen.

Het doelpunt viel na een halfuur aan de andere kant, via een schot van afstand van Dennis Greuter. “Na de 1-0 liepen we achter de feiten aan. We kregen wel veel corners en vrije trappen, maar het lukte niet echt om kansen te creëren”, aldus Van Ophuizen. Na rust probeerde Purmersteijn het wel, maar het kwam niet tot uitgespeelde kansen. De bezoekers verdubbelden de score. De zeventienjarige invaller Mohamed Chih bediende Spiros Lomis die doelman Tim Elmers kansloos liet.

201261113 Purmersteijn EDO José Mol

Purmersteijn verliest dus voor het eerst dit seizoen, maar voor Van Ophuizen is er geen reden tot paniek. “We hebben ook wel eens te maken met de vorm van de dag. Soms heb je van die dagen dat alles net niet goed gaat.” Maar Van Ophuizen vond ook dat scheidsrechterlijke beslissingen een rol speelde in de wedstrijd. Behalve het penaltymoment had EDO ook een rode kaart verdiend, volgens Van Ophuizen. “Er was een charge aan de zijkant. Dat vond ik donkerrood. Met dat penaltymoment samen heb je dan wel twee essentiële momenten. De scheidsrechter bepaalt de grens, maar zo bestreed EDO ons wel. Daardoor kwamen we moeilijk aan kansen. Ons veldspel was goed, maar daar krijg je geen punten voor. Uiteindelijk heeft EDO het gewoon prima gedaan. Compliment daarom ook aan EDO. De organisatie stond goed bij hun.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!