Purmersteijn likt wonden na ongelukkige nederlaag

Aan het begin van het seizoen had niemand het verwacht, maar Purmersteijn moet voorzichtig naar onderen kijken in de zondag Hoofdklasse. In en tegen Heerenveen ging de ploeg van Martin van Ophuizen door twee strafschoppen onderuit: 2-1.

Op een drassig veld nam Purmersteijn direct het initiatief en werd Heerenveen in de verdediging gedrukt. Echte scoringskansen leverde dit echter niet op. Het ontbrak Stefan van Wonderen en Aramez Popeon aan de juiste precisie. Yassin el Yaakoubi was het dichtst bij een openingstreffer, alleen werd zijn inzet voor de doellijn weggehaald. Purmersteijn was de betere ploeg en Heerenveen hanteerde constant de lange bal. De thuisploeg creëerde slechts één kans. Een kopbal van Remco Hof werd door doelman Richard de Groot uit de hoek gehaald.

Na een halfuur kwamen de Purmerenders verdiend aan de leiding. Uit een dieptepass van Niels Eijkenaar kon Daniël Schermer alleen op het doel af en liet hij keeper Justin van der Dam kansloos: 0-1. Die voorsprong duurde slechts negen minuten, want nog voor de rust had Heerenveen de stand weer gelijk getrokken. Een lichte overtreding van Alex Treuren op Thom van Lingen was voor de scheidsrechter voldoende voor een strafschop, die door Han van Dijk werd benut voor de 1-1 ruststand.

Ook na de rust lukte het de gasten niet om het vele balbezit om te zetten in echte kansen. Zo werd spits Eijkenaar nauwelijks vanaf de zijkanten in stelling gebracht. Een gelijkspel leek aanstaande, totdat een tweede strafschop tegen duur bleek. Geheel onnodig duwde Bowedee Burleson onder de ogen van de scheidsrechter Van Lingen in de rug. De aanvaller van Heerenveen besloot zelf achter de bal te gaan en schoot de 2-1 eindstand op het scorebord.

Door de nederlaag bij het matige Heerenveen staat Purmersteijn nu negende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.