Foto José Mol | In de topper tegen Hillegom kan Purmersteijn verder afstand nemen van de concurrentie.

Purmersteijn loopt door winst op Nieuw-Utrecht klein beetje uit

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn de marge met de achtervolgers iets meer vergroot. De ploeg van Martin van Ophuizen herpakte zich op bezoek bij Nieuw-Utrecht van de misstap twee weken geleden tegen EDO. Door een 1-3 overwinning hebben de Purmerenders nu een voorsprong van vijf punten op de nieuwe nummer twee: Hillegom.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na elf minuten voor de gasten. Op aangeven van Stefan van Wonderen vond Colin Coenderman de paal. Purmersteijn had een duidelijk overzicht en beloonde dit twee minuten later met de openingstreffer. De uithaal van Robbert Jan Orij uit een voorzet van Niels Eijkenaar betekende de verdiende 0-1 voorsprong. Even later ontsnapte Joseph Charway van een rode kaart toen hij met een grove overtreding van achteren Purmersteijn-aanvaller Stefan van Wonderen uit de wedstrijd trapte.

Foto Jose Mol | Niels Eijkenaar zorgt koppende voor de 0-2

Purmersteijn bleef overheersen en een paar minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld. Een fraaie voorzet van Yassin el Yaakoubi werd door Eijkenaar tegendraads ingekopt: 0-2. Direct na de rust maakte diezelfde Eijkenaar zijn tweede van de middag. De spits stond aan het eind van een goedlopende aanval over diverse schijven en tekende hiermee voor de 0-3.

In de 53ste minuut deed Nieuw-Utrecht iets terug. Bij een tegenaanval kreeg Serdar Akkaral genoeg ruimte om vanaf de linkerkant van verre afstand in de verre kruising te krullen, onhoudbaar voor Tim Elmers: 1-3. Ondanks de tegentreffer bleef Purmersteijn de wedstrijd dicteren. Er waren voldoende mogelijkheden om de score op te voeren, maar kansen voor Sebastiaan Ntim, Ruben Adney en El Yaakoubi leverden niet het gewenste resultaat op.

Foto Jose Mol | Eijkenaar zorgt met zijn zestiende van het seizoen ook voor de 0-3

Acht minuten voor tijd leek de vierde Purmerendse treffer aanstaande, toen Eijkenaar vanaf elf meter mocht aanleggen nadat hij in het strafschopgebied werd tegengehouden door Haci Soner. Het betekende de tweede gele kaart voor de verdediger van Nieuw-Utrecht, die mocht inrukken. De penalty werd echter gekeerd door doelman Ho Chun Ko. Zo bleef het bij 1-3, al hadden de gasten wel iets meer aan het doelsaldo mogen werken in De Meern.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol