Foto: Jose Mol

Purmersteijn meldt zich na zege op De Bataven in de middenmoot

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft zich op bezoek bij De Bataven gerevancheerd op de ontluisterende nederlaag van vorige week tegen SDO (0-3). De ploeg van Martin van Ophuizen won in het Gelderse Gendt met diezelfde cijfers en klom daardoor naar de negende plaats.

Het was de spelers duidelijk dat er hoognodig gewonnen moest worden om de weg omhoog in te slaan, anders zouden de uitgesproken ambities voor dit seizoen in de ijskast worden gezet. Daarom begonnen de Purmerenders direct energiek. Uit een hoekschop vloog de inzet van Robbert Jan Orij rakelings over de lat. Even later stuitte Yassin el Yaakoubi ook doelman Jeroen Wals. Na een kwartier kwamen de bezoekers aan de leiding. Dyllandro Panka zette een verdediger op het verkeerde been en liet Wals met een kiezelhard schot in de korte hoek kansloos: 0-1.

Hierna speelde het spel zich lange tijd op het middenveld af en had Purmersteijn iets meer balbezit. Enkele minuten voor de rust testte Damon van Hoften, die eerder de paal raakte, doelman Richard de Groot uit. De sluitpost van de bezoekers wist diens afstandsschot goed te pakken. Aan de andere kant van het veld toonde ook Wals zijn kunsten bij een poging van Jordi Wigman.

Na de rust gaven de Purmerenders nauwelijks iets weg en creëerden zelf voldoende kansen. Wigman faalde oog-in-oog met Wals, die ook een schot van schot Panka keerde. De 0-2 kon niet lang meer uitblijven en dat gebeurde ook niet. Een minuut na de gemiste kans van Panka maakte Robbert Jan Orij, de grote uitblinker aan Purmersteijn-zijde, met een strak schot de 0-2.

De Bataven kwam er niet meer aan te pas en Purmersteijn was veelvuldig op de helft van de thuisploeg te vinden. Nadat de gastheren bij pogingen van Panka (gered door Wals) en Martijn van Oers (van doellijn gehaald) in eerste instantie een grotere nederlaag konden voorkomen, werd het in de allerlaatste minuut dankzij twee invallers alsnog 0-3. Op aangeven van Stefan van Wonderen pikte Niels Eijkenaar zijn doelpunt mee.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)