Purmersteijn met tien man onderuit bij RKHVV

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn is er niet in geslaagd om in het Gelderse Huissen de derde zege op rij te boeken. Na een rode kaart voor verdediger Romeo Fecunda ging de ploeg van Martin van Ophuizen met 2-1 onderuit bij laagvlieger RKHVV.

De stevige en ijzige oostenwind zorgde ervoor dat de omstandigheden niet al te best waren. Daarnaast keek Purmersteijn na negen minuten ook tegen een 1-0 achterstand aan. Bij een counter belandde de bal vanaf de rechterkant bij Niek Stienstra, die doelman Richard de Groot met een vernietigende uithaal kansloos liet. Twee minuten had Martijn van Oers de gelijkmaker op zijn schoen, maar door veel te gehaast schieten werd zijn inzet een makkelijke prooi voor doelman Jop Hemink.

Halverwege de eerste helft speelde diezelfde Van Oers een hoofdrol bij de 1-1. Een volkomen onnodige overtreding van RKHVV-verdediger Bas Witjes op de Purmerendse aanvaller werd bestraft met een strafschop. Vanaf elf meter bracht Aramez Poepon de stand op 1-1.

Na een halfuur moesten de gasten met tien man verder. Rechtsback Romeo Fecunda haalde de doorgebroken Wessel van der Horst neer en kreeg hiervoor een rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid had Purmersteijn meer balbezit, maar wist het weinig kansen te creëeren. RKHVV bleef veelvuldig de lange bal hanteren en kwam tien minuten na rust op voorsprong. De Groot keerde een fraaie kopbal van Stienstra, waarna Thorn Boelen in de rebound alsnog trefzeker was voor de 2-1.

In de fase daarna moest De Groot zijn ploeg enkele keren behoeden van een grotere achterstand. De gasten konden zelf aanvallend geen potten breken. Yassin el Yaakoubi kwam gevaarlijk door, maar zijn slappe inzet werd eenvoudig gepakt, en invaller Stefan van Wonderen zocht het doel te hoog. De grootste kans was voor Poepon. Uit een korte hoekschop kwam de bal voor zijn voeten. Via de vuisten van Hemink eindigde zijn schot tegen de lat.

Bij een overwinning had Purmersteijn goed meegedraaid in de derde periode en meer afstand genomen van het rechterrijtje. Nu staan de Purmerenders op een negende plek, acht punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week wacht een nieuwe busreis naar het oosten van het land, wanneer de uitwedstrijd bij laagvlieger De Bataven in Gendt op de planning staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)