Purmersteijn moet koppositie delen na nederlaag tegen Hoogland

Zondag eersteklasser Purmersteijn had de kans om een goede stap te zetten richting het kampioenschap, maar wacht na de nederlaag tegen achtervolger Hoogland nog zes lastige wedstrijden op weg naar de titel. Op eigen veld verloor de ploeg van Martin van Ophuizen met 0-2, waardoor Purmersteijn en Hoogland nu de koppositie delen in de eerste klasse A. “Nog zes wedstrijden, de competitie begint nu pas echt.”

Purmersteijn was, zeker in de eerste helft, iets beter dan Hoogland. De ploeg van Martin van Ophuizen had meer balbezit, maar kon hier niet heel veel kansen mee creëren. De eerste grote mogelijkheid was wel al na drie minuten. Iedereen ging onder een voorzet van Robbert Jan Orij door, waarna Ryan Brown de bal bij de tweede paal kon controleren. Zijn schot uit kansrijke positie ging echter over het doel. De eerste keer dat Hoogland zich in het Purmerendse strafschopgebied meldde, was het wel direct raak. Een lage voorzet van Stijn Mossink werd door Herman Struijk binnen geschoven, waardoor Hoogland na negen minuten de score opende: 0-1.

IMG_6285

De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker, maar kon het doelman Sebastiaan Bruins zelden lastig maken. Daniël Schermer door Aramez Poepon richting het doel gestuurd, alleen week de spits te ver uit en schoot recht op de voeten van Bruins. Nog geen twee minuten later kon Purmersteijn opgelucht ademhalen toen Oskar van Logtestijn – nadat hij vogelvrij een voorzet van Bas Wobbes aan kon nemen – van heel dichtbij recht op keeper Tim Elmers schoot.

Het zat Purmersteijn niet mee in de afronding. Aan het eind van de eerste helft schoot Orij nog hoog over na een combinatie met Poepon en na de rust timede Daniël Schermer telkens net verkeerd bij hoge voorzetten om echt gevaar te stichten. De spits, dit seizoen goed voor dertien doelpunten, werd door Nick Maijenburg in stelling gebracht, maar had niet genoeg kracht in zijn kleine teen om de bal te sturen. Zijn inzet ging voorlangs, de kans op de gelijkmaker was verkeken.

IMG_6404

In de laatste twintig minuten werd de thuisploeg namelijk steeds onzorgvuldiger. Purmersteijn wilde te graag, maar rond het strafschopgebied ging het keer op keer mis. Hoogland gokte op de counter en gooide het duel in blessuretijd in het slot. Slordig balverlies van Purmersteijn werd door Mossink opgepikt en hij stuurde invaller Manu Neto Gomes richting het doel. Doelman Elmers was ver uit zijn doel gekomen, kwam net te laat bij de bal, werd omspeeld en zag de bal vervolgens in het lege doel belanden: 0-2.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het resultaat, maar voor de rest hebben we prima gespeeld”, zei trainer Martin van Ophuizen na afloop. “Uiteindelijk worden dit soort wedstrijden beslist op het benutten van kansen en helaas zat dat er vandaag niet in voor ons. Er zijn nog zes wedstrijden, er is nog lang niks beslist en de competitie begint nu pas. Op naar de volgende wedstrijd, Zeeburgia-uit. Lastig, maar er zitten nu ook geen makkelijke wedstrijden meer bij.”

IMG_6341

Purmersteijn en Hoogland delen met nog zes wedstrijden te gaan de koppositie, nummer drie Alphense Boys volgt op drie punten. Over twee weken moet Purmersteijn op bezoek bij middenmoter Zeeburgia, waar het eerder dit seizoen op eigen veld nog van verloor. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.