Purmersteijn moet op weg naar finale nieuwe stunt Altius voorkomen

De eerste prijs hebben beide ploegen al met het bereiken van de landelijke KNVB Beker, maar Altius en Purmersteijn willen meer. Zaterdag strijden de ploegen in onze Wedstrijd van de Week om een plek in de finale van de districtsbeker. De twee aanvoerders, Arno Calis (Altius) en Mo N’Koubi (Purmersteijn), blikken vooruit.

Voor Calis en zijn teamgenoten is het seizoen al bijna geslaagd. De ploeg van Daan Hidden hoopt alleen nog een ticket voor de nacompetitie te verkrijgen in de zaterdag derde klasse C. “In het bekertoernooi zijn we natuurlijk heel succesvol. In het begin van het toernooi grap je er wel over dat je ver komt, maar dit hadden we natuurlijk nooit verwacht. In de competitie hopen we nog op succes door een periodetitel te winnen. Dan zijn we ook in de competitie geslaagd.”

Ook voor tegenstander Purmersteijn worden de komende weken erg belangrijk in de competitie. De equipe van Martin van Ophuizen zat na de winterstop even in een kleine dip, maar is nu weer in goede vorm en dichtbij het kampioenschap. N’Koubi heeft zich geen moment zorgen gemaakt. “De wedstrijden die we verloren waren ongelukkig. We waren telkens de betere ploeg maar de kansen werden niet benut. Ik wist dat het goed zou komen omdat we gewoon goed voetbalden. De goede resultaten komen dan vanzelf weer terug en dat gebeurde ook.”

Foto Jan Glas | Altius stuntte al tegen Purmersteijn’s competitiegenoot Zeeburgia.

Hoewel voor Purmersteijn volgend weekend de topper tegen naaste achtervolger EDO wacht, treden de Purmerenders op volle sterkte aan tegen Altius. “We zitten nu in de halve finale en dan wil je natuurlijk gewoon de finale bereiken. We gaan vol voor de dubbel dit seizoen. Altius is ook geen team waar je het op halve kracht tegen redt. Zij hebben al eerder laten zien voor een verassing te kunnen zorgen door onder andere Zeeburgia uit te schakelen. Er is bij ons geen sprake van onderschatting en we hebben ook tegen elkaar gezegd dat we zaterdag vol aan de bak moeten.”

Altius stuntte dit bekertoernooi al tegen Zeeburgia en de Zouaven. De ploeg deed dat vanuit een goede organisatie en spelend op de counter. Op dezelfde wijze hoopt het zaterdag voor een nieuwe stunt te zorgen. “In de eerste rondes hebben we wat geluk gehad met de loting. In het begin troffen we eigenlijk alleen maar derde- en vierdeklassers. Tegen Zeeburgia zat het ook wel erg mee. We gaven wel weinig weg maar waren heel effectief vanuit de omschakeling. Tegen Purmersteijn zullen we ook zo moeten spelen. Wij zijn niet sterk met ruimte in onze rug maar we hebben wel snelle spitsen. Daarnaast mag je tegen zo’n sterk team als Purmersteijn ook wel inzakken.”

Foto Jose Mol | Purmersteijn was in de kwartfinale te sterk voor Ajax.

De Hilversummers kunnen Purmersteijn in ieder geval met een complete selectie bestrijden. “We zijn in ieder geval allemaal fit en gaan er vol voor. Hopelijk wordt het lekker weer en komt er veel publiek. Het leeft hier wel heel enorm. De club is er druk mee en je merkt dat veel mensen ermee bezig zijn. Het wordt een hele moeilijke wedstrijd, maar het zou fantastisch zijn als we de finale kunnen halen.”

N’Koubi, die na de kwartfinales de loting verrichte en zijn ploeg koppelde aan Altius, verwacht een wedstrijd met veel strijd. “Ik denk dat zij een ploeg hebben die het elke tegenstander moeilijk kan maken. Zij hebben echt een team dat voor elkaar strijdt. Wij moeten daar hetzelfde tegenover zetten. Een finale tegen mijn oude club ADO 20 zou voor mij persoonlijk heel mooi zijn. Eerst maar zorgen dat we van Altius winnen.”

Een uitgebreide samenvatting met reacties van onze wedstrijd van de week is zondagmiddag te zien op onze website.

Foto boven: José Mol | Mo N’Koubi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!