Purmersteijn naar kwartfinale beker na gelukkige zege op Velsen

Purmersteijn heeft dit seizoen geen makkelijke weg in de districtsbeker. In de vorige ronde trof het eersteklasser Hoofddorp, eerder trof het competitiegenoot Hollandia en in de 1/8 finale kwam het weer een competitiegenoot tegen: Velsen. Met wat geluk bekerden de Purmerenders verder: 1-2.

De wedstrijd zou aanvankelijk op het gras bij Velsen gespeeld worden, maar werd vlak voor de aftrap verplaatst naar een kunstgrasveld. Purmersteijn dacht daarbij gebaat te zijn, maar liet zich in het eerste half uur aftroeven voor de thuisploeg. Velsen kreeg meerdere goede kansen om de score te openen. Zo raakte Connor Looij de lat en schoot Tim Groenewoud op de paal. En even later raakte Velsen nog een keer het aluminium, dit keer met een kopbal van Marc Kloosterboer. Het was dan ook een wonder dat het Purmersteijn was dat voor rust op voorsprong kwam. Een uitglijder van Ritchie Agyapong was een cadeautje voor Mylan Polman, die de 0-1 maakte.

Snel na rust maakte Velsen dan ook zijn verdiende treffer, via Daan Tervoort. Daarna kroop Purmersteijn wat uit zijn schulp en halverwege de tweede helft bracht Mircle Elstak zijn ploeg weer aan de leiding. Velsen drukte flink door om er een verlenging uit te slepen, maar Purmersteijn bleef overeind.

De ploeg van Mo Bouziani is de eerste die zich geplaatst heeft voor de kwartfinale. Komende week worden de 7 mogelijke tegenstanders bekend.