Purmersteijn neemt bij EDO voorschot op kampioenschap

Met een voorsprong van zeven punten en nog drie wedstrijden te gaan, kan het eigenlijk niet meer misgaan voor Purmersteijn. Door een 0-2 overwinning op bezoek bij concurrent EDO werd de voorsprong aan kop in de zondag eerste klasse A vergroot en kan volgende week op eigen veld tegen hekkensluiter Nieuw Utrecht het kampioenschap worden binnengehaald.

De ploeg van Martin van Ophuizen had nog iets goed te maken met de Haarlemmers, die in de heenwedstrijd Purmersteijn haar eerste nederlaag van dit seizoen – en de enige in de eerste seizoenshelft – toediende. Al in de vijfde minuut sloegen de Purmerenders toe. Ruben Adney slingerende een vrije trap het strafschopgebied in en dichtbij doelman Virgil Deen kopte Rowin Mol raak: 0-1.

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. In de zeventiende minuut werd EDO gevaarlijk, alleen miste de kopbal van spits Spiros Lomis precisie. Het bleef een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde. Purmersteijn had meer balbezit en beide doelmannen hoefden slechts sporadisch in actie te komen bij een paar hoekschoppen. Rechtsback Romeo Fecunda kwam vlak voor rust nog goed door, maar zag zijn inzet geblokkeerd worden.

In de tweede helft deed EDO er alles aan om langszij te komen. De ver uit zijn doel komende Tim Elmers wist het schot van Florian Toen te keren en een kopbal van Terence Groothusen verdween over de lat. Aan de andere kant zag Purmersteijn-topscorer Niels Eijkenaar zijn inzet geblokkeerd worden door EDO-verdediger Daan Siegerist.

Zes minuten voor tijd gooiden de gasten het duel volledig op slot. Daniël Schermer werd met een fraaie pass de diepte ingestuurd, alleen op Deen af kon en geen fout maakte: 0-2. Ook in de slotfase bleef Purmersteijn achterin heer en meester en hield het voor de elfde keer dit seizoen de nul. In aanvallend opzicht sloegen de Purmerenders met een vroeg en een laat doelpunt op de juiste momenten toe om afstand te nemen van concurrent EDO.

Het doemscenario van vorig seizoen – Purmersteijn verspeelde op de laatste speeldag de titel bij DEM – lijkt zich dit seizoen niet te hoeven af te tekenen. Wanneer de ploeg van Martin van Ophuizen volgende week geen fout maakt tegen Nieuw Utrecht keert Purmersteijn na de zomer na een afwezigheid van vijf seizoenen weer in de Hoofdklasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol