Purmersteijn neemt met moeite drie punten mee uit Velsen

Zondag eersteklasser Purmersteijn kan met veel vertrouwen toewerken naar de halve finale van de districtsbeker (tegen Altius) en de topper over twee weken tegen concurrent EDO. De koploper maakte op bezoek bij subtopper Velsen geen fout. Een doelpunt van Ruben Adney bleek genoeg voor de drie punten: 0-1.

In de eerste twintig minuten had Purmersteijn in Velsen duidelijk het initiatief en kreeg een paar kansen op de openingstreffer. De inzet van Stefan van Wonderen werd in de twaalfde minuut door een Velsenaar van de doellijn gehaald en nauwelijks een minuut later mikte Daniël Schermer met zijn kopbal uit een voorzet van Rowin Mol net iets te hoog. Na iets meer dan een half uur was het wel raak. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Ruben Adney buiten het bereik van doelman Sander van der Lugt binnen geschoten: 1-0.

Hierna zette Velsen, dat veelvuldig de lange bal hanteerde, aan om de gelijkmaker te forceren, maar achterin gaf Purmersteijn niets weg. De keren dat er op doel werd geschoten ontbrak het aan precisie bij de thuisploeg. Hoewel het fysiek sterke Velsen er alles aan deed om langszij te komen, was de eerste kans in de tweede helft voor de Purmerenders. Schermer zag zijn kopbal op aangeven van Yassin el Yaakoubi langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na een uur spelen was ook Velsen met het opportunistische spel een paar keer erg gevaarlijk. Marc Kloosterboer zag zijn inzet eerst naast het doel van Purmersteijn en vond even later in een scrimmage doelman Tim Elmers op zijn weg naar de gelijkmaker. Purmersteijn liet zelf in de tegenaanval de kans liggen om het duel in het slot te gooien. Velsen slaagde er, op een vrije trap van Mischa Plug na, ondanks de druk niet in om nog uitgespeelde kansen te creëeren en trok Purmersteijn het kleine verschil over de streep.

De ploeg van Martin van Ophuizen behoudt de eerste plaats met vier punten voorsprong op nummer twee EDO. Over twee weken staan de twee ploegen tegenover elkaar in Purmerend en kan Purmersteijn een grote stap richting het kampioenschap zetten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol