Purmersteijn onnodig uit beker tegen hoofdklasser Odin ‘ 59

Zondag eersteklasser Purmersteijn is er niet in geslaagd om de derde ronde van de KNVB beker van het district Wets 1 te bereiken. In Heemskerk werd met 2-1 verloren van de koploper in de zaterdag hoofdklasse Odin ‘ 59.

Purmersteijn legde behoorlijk wat strijd op de mat. Met name aanvoerder Bas Vellema speelde een prominente rol in deze. Naast de inzet liet de ploeg van Martin van Ophuizen ook zien dat het tactisch en technisch mee kan komen tegen een hoger spelende tegenstander. De duels werden op het scherpst van de snede gespeeld. Vooral de confrontaties tussen Dennis Greuter (Odin) en Robbert-Jan Ory (Purmersteijn) waren mooi om te zien.

Yurdakan Odin

De ploeg uit Purmerend was dreigender en kreeg in de eerste toen minuten al twee goede kansen via topscorer Daniel Schermer en Dick Bos. Toch was het Odin dat op voorsprong kwam. Doelman Barry van Dijk was het eerste station, met een vrije trap, van het doelpunt. Faruk Yurdakan verlengde met het hoofd en Thom de Vries stond oog in oog met doelman Dave Hiddes. De Vries passeerde de doelman en scoorde de 1-0.

Snel leek Purmersteijn op 1-1 te komen maar de poging van Vellema verdween een meter over het doel van Van Dijk. Toen de ploeg van Marc Evers de score verdubbelde door toedoen van Milo Cremers (2-0) leek het duel gespeeld. De 19-jarige doelman Hiddes verkeer zich op ene dwarrelbal vanaf 25 meter waardoor het nog voor rust dus 2-0 stond.

scorebord

Toch was Purmersteijn zeker niet verslagen. Schermer zorgde tien minute na rust voor de aansluitingstreffer (2-1). Purmersteijn ontsnapte toen Yurdakan vergat de wedstrijd definitief te beslissen. Hiddes stond goed in de baan van het schot. Het laatste kwartier moest Odin volledig terug op de eigen helft. Het was aan doelman Barry van Dijk te danken dat het bij 2-1 bleef. Voor Purmersteijn had er zeker meer in gezeten. In de laatste minuut voorkwam Hiddes nog een derde tegentreffer van Bas Ent.