Purmersteijn ook tegen De Bataven niet doortastend genoeg in afronding

Het seizoen van Purmersteijn lijkt langzaam als een nachtkaars uit te gaan. Na een 2-1 nederlaag vorige week tegen RKHVV lukte het de ploeg van Martin van Ophuizen ook niet om van De Bataven te winnen. Door een 1-1 gelijkspel blijven de Purmerenders in de grijze middenmoot van de zondag Hoofdklasse staan.

In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Namens Purmersteijn had een schot van Martijn van Oers te weinig kracht om de doelman serieus uit te testen, terwijl Baan Basten aan de andere kant van het veld in het zijnet mikte. Na een half uur spelen kwam De Bataven aan de leiding. Purmersteijn-keeper Richard de Groot verzuimde om in te grijpen bij een hoge bal, de stuiterende bal kwam via de paal terug en in de rebound bracht Rick Maatman simpel de 1-0 op het scorebord.

Purmersteijn kreeg nog een paar mogelijkheden om voor de rust langszij te komen, maar de inzetten van Martijn van Oers en Dyllandro Panka hadden niet de juiste richting. Na de hervatting hadden de gasten voortdurend het initiatief en viel de gelijkmaker al snel. Een schot van Donny Gerver werd door een verdediger getoucheerd, waarna deze onhoudbaar voor keeper Jeroen Wels in het dak van het doel verdween: 1-1.

Nog geen tien minuten later was Yassin el Yaakoubi onderweg naar de 1-2, alleen kwam Wels deze keer als winnaar uit de strijd in het één-tegen-één-duel. In de rebound miste het schot van de vleugelaanvaller precisie. Terwijl De Groot op een paar terugspeelballen en hoekschoppen na nauwelijks werk te verrichten kreeg, moest zijn collega aan de overkant regelmatig handelend optreden. Een schot van invaller Niels Eijkenaar werd gekraakt, een kopbal ging over het doel en Wels haalde een inzet van Rowin Mol uit de korte hoek.

Voor de zoveelste keer dit seizoen zag Purmersteijn het betere spel, zeker in de tweede helft, niet beloond worden met een overwinning. De Purmerenders blijken wekelijks niet doortastend genoeg in de afronding. Door het gelijke spel staat de ploeg van Martin van Ophuizen negende.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)