Purmersteijn op simpele wijze naar periodewinst op bezoek bij Elinkwijk

In de eerste klasse A heeft Purmersteijn de eerste periode gewonnen. De ploeg van Martin van Ophuizen won op bezoek bij Elinkwijk met 0-2 en zag concurrent AFC ’34 zelfs met 3-0 verliezen van Zeeburgia. Purmersteijn heeft nu vijf punten voorsprong op de Alkmaarders.

Zoals gebruikelijk ging Purmersteijn voortvarend uit de startblokken en zette de verdediging van Elinkwijk onder druk. Uit een pass van Yassin el Yaakoubi zag Robbert Jan Orij zijn inzet in de vijfde minuut op de kruising uiteenspatten. Nauwelijks twee minuten later was het toch raak. Na een afgeslagen aanval van Purmersteijn haalde Ruben Adney even buiten het strafschopgebied haalde vernietigend uit: 0-1.

20161030-elinkwijk-purmersteijn-foto-jose-mol-stefan-van-wonderen

Purmersteijn bleef het spel dicteren en na ruim een kwartier was het de rappe aanvaller Yassin el Yaakoubi die spits Niels Eijkenaar vrij voor de sluitpost van Elinkwijk zette, maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd. In het laatste kwartier van de eerste helft kroop de thuisploeg wat meer uit haar schulp. Doelman Tim Elmers moest kort voor de pauze bij een kopbal van Nick van Nieuwkerk handelend optreden. Maar de koploper ging met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in.

20161030-elinkwijk-purmersteijn-foto-jose-mol-juichen-purmersteijn

De ploeg van Martin van Ophuizen dicteerde ook in de tweede helft de wedstrijd. Meteen na rust kreeg het een penalty. Niels Eijkenaar werd binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt door centrale verdediger Nick van Nieuwkerk. Eijkenaar benutte het buitenkansje zelf. Purmersteijn bleef in de tweede helft de lakens uitdelen. De bezoekers lieten het na om de score verder op te voeren. Eijkenaar en Adney mikten te hoog en Colin Coenderman zag in zijn schot spectaculair uit de kruising gehaald worden door doelman Niels Willemsen. Ook aan El Yaakoubi was een grote kans van dichtbij niet besteed.

20161030-elinkwijk-purmersteijn-foto-jose-mol-schot-colin-coenderman

Hoewel Elinkwijk er alles aan deed om wat terug te doen bleef de Purmersteijn-defensie een onneembare vesting. Een paar minuten voor kreeg invaller Lester Aarsman na een fraaie aanval nog een dot van een kans om de score op te voeren maar zijn inzet verdween in de handen van Willemsen. Het laatste wapenfeit kwam deze middag van de technisch begaafde middenvelder Robert Jan Orij die deze middag fraaie hoogstandjes liet zien en in de blessuretijd een paar verdedigers het bos in stuurde en zijn inzet voorlangs zag gaan. Purmersteijn won verdiend en verzuimde eigenlijk om een ruimere overwinning te boeken.

Met dank aan: Auwel Prins
Foto’s: José Mol