Purmersteijn pakt tegen Silvolde wel de volle buit

Eindelijk heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn de beloning gekregen voor het goede veldspel van de afgelopen weken. De ploeg van Martin van Ophuizen versloeg nummer vijf Silvolde met 2-1 door doelpunten van jongelingen Martijn van Oers en Dyllandro Panka.

Na een plaagstokje van de gasten in de beginfase pakte Purmersteijn het initiatief en zette de tegenstander onder druk. In de veertiende minuut leverde dit de voorsprong op. Dyllandro Panka kwam goed door aan de zijkant en zijn voorzet werd door Martijn van Oers langs de uitkomende doelman Marco Olthuis gewerkt: 1-0. De twee aanvallers waren een plaag voor Silvolde. Vier minuten later zag Panka zijn schot voorlangs het doel verdwijnen en Van Oers werd in de 25ste minuut op weg naar het doel neergehaald door Pim Olthuis, die met een rode kaart kon vertrekken.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen de Purmerenders kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een afstandsschot werd uit zijn doel geranseld en in de rebound schoot Robbert Jan Orij rakelings over. Aan de andere kant van het veld kwam Silvolde geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Een voorzet ter hoogte van de cornervlag werd niet goed beoordeeld door de verdediging en spits Wout Blasman maakte hier dankbaar gebruik van: 1-1.

Ook na de rust overheerste Purmersteijn. Toch ontsnapte de thuisploeg al snel aan een achterstand. Blasman werd de diepte ingestuurd, kwam vrij voor doelman Richard de Groot, die het schot tot zijn opluchting naast zag gaan. In de 62ste minuut kwam Purmersteijn op een verdiende 2-1 voorsprong. Orij stelde Panka in staat om zijn ploeg aan de leiding te brengen. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en het was wachten op een grotere uitslag. Een inzet van Yassin el Yaakoubi werd gekeerd, Orij raakte vanaf een meter of dertig de paal en bij een nieuwe mogelijkheid miste El Yaakoubi precisie.

Silvolde eindigde het duel met negen man omdat invaller Mike van Aken vlak voor tijd voor de tweede keer in de fout ging en zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Johan Jensch. Met twee man meer ging Purmersteijn verder in de jacht op de 3-1. Ruben Adney zag zijn schot naast staan en een inzet van de vlak daarvoor ingevallen Sebastiaan Ntim werd net voor de doellijn weggehaald.

Door de 2-1 zege kan Purmersteijn weer omhoog kijken naar het linkerrijtje. De ploeg van Martin van Ophuizen staat momenteel op de tiende plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)