Purmersteijn pakt strohalm

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Het restant van de op 4 november vanwege onweer gestaakte wedstrijd tegen DEM werd met 1-0 gewonnen. Afgelopen zondag werd nog van DEM verloren. Blauw Wit pakte een punt tegen AFC’34 (2-2) dankzij twee treffers van Adil Jamal.

De ploeg uit Purmerend begon sterk aan het restant van de wedstrijd.  Aanvaller Alex Treuren zag zijn inzet al in de eerste minuut worden gestopt door Mike van Vliet, de doelman van DEM. Nauwelijks een minuut later moest Van Vliet reddend optreden op een hardde inzet van Ricardo Stam. Maar vijf minuten later was het wel verdiend raak.

In de vijftigste minuut werd Ryan Brown aangespeeld en stuurde na een schitterende actie twee verdedigers de verkeerde kant op.. Zijn afgemeten voorzet kwam bij de vrijstaande Daniel Schermer. De clubtopscorer had geen probleem met deze uitgelezen kans, 1-0.

Daniel Schermer bezorgde zijn ploeg de belangrijke zege op DEM
Daniel Schermer bezorgde zijn ploeg de belangrijke zege op DEM

Na een minuut of twintig kwam DEM steeds beter in de wedstrijd. Een corner van ploeg uit Beverwijk werd door Mitchell Kloes ingekopt maar het was spits Ricardo Stam die zijn eigen doelman de helpende hand toestak door de bal van de doellijn te halen. DEM claimde nog een strafschop nadat de bal de arm van Purmersteijn speler Chesron Esseboom toucheerde maar scheidsrechter Schipper oordeelde dat er geen sprake was van opzet.

In de slotfase hield Purmersteijn met kunst en vliegwerk stand en konden er drie punten aan het totaal van de ploeg van Constantijn Schouten worden toegevoegd. Voorlopig is het nog niet voldoende om zich rechtstreeks te handhaven in de eerste klasse maar het uitzicht is in ieder geval een stuk beter dat voor de wedstrijd van 45 minuten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Met dank aan de website van Purmersteijn/A.Snirp

Foto boven: Purmersteijn trainer Constantijn Schouten 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!