Purmersteijn profiteert tegen DEM optimaal van misstappen concurrentie

Koploper Purmersteijn heeft in de zondag eerste klasse A verder afstand genomen van de concurrentie. Waar de nummers twee, drie en vier dit weekend allemaal verloren, was de ploeg van Martin van Ophuizen zelf te sterk voor nummer vijf DEM. Door een 2-0 overwinning bedraagt de voorsprong op de naaste achtervolger Hillegom nu acht punten.

In de openingsfase ging het spel op en neer. Purmersteijn deelde het eerste speldenprikje uit toen een kopbal van Niels Eijkenaar, uit een voorzet van Alex Treuren, schitterend door doelman Sem Bleeker uit de hoek werd gehaald. DEM legde het accent op de verdediging en was in de tegenstoot gevaarlijk. Twee keer kreeg Martijn Kuijs een goede mogelijkheid, maar beide keren stond doelman Tim Elmers op de juiste plaats om een tegentreffer te voorkomen. De grootste kans van de eerste helft was voor Ruben Adney. De middenvelder had het vizier niet op scherp staan toen hij alleen op Bleeker af ging, waardoor beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamers op konden zoeken voor de rust.

Na de hervatting was Purmersteijn duidelijk de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen. Niels Eijkenaar was al snel dicht bij de openingstreffer, maar vond het doel iets te hoog. De spits wachtte nog op zijn eerste competitietreffer in 2017 en zag even later zijn inzet gekeerd worden door Bleeker. Het was een fase waarin de Purmerenders de lakens bleven uitdelen en DEM geen gevaar kon uitoefenen.

De openingstreffer hing in de lucht en kwam er ook na 67 minuten spelen. Uit een loepzuivere voorzet van Adney kopte Eijkenaar hard de 1-0 binnen. Nauwelijks een minuut later had hij zelfs de 2-0 op zijn schoen, maar deze keer had Bleeker wel een antwoord op de inzet van Eijkenaar. Hoewel Purmersteijn daarna bleef aandringen en mogelijkheden kreeg om de score op te voeren hield DEM stand. Uit het niets kreeg DEM kort voor het einde nog een kans om op gelijke hoogte te komen. Een hoge bal ter hoogte van het strafschopgebied kwam voor de voeten van Rik Stals, die direct uithaalde en zijn knal hoog over het doel zag verdwijnen.

In de allerlaatste minuut besliste Purmersteijn het duel. Invaller Colin Coenderman kopte raak uit een voorzet van Robbert Jan Orij en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. Doordat Hillegom, EDO en AFC’34 verloren, heeft Purmersteijn de marge weer kunnen vergroten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.