Home / Algemeen / Purmersteijn profiteert optimaal van fouten Leonidas

Purmersteijn profiteert optimaal van fouten Leonidas

Purmersteijn heeft ook haar derde thuiswedstrijd in de zondag Hoofdklasse winnend afgesloten. De ploeg van Martin van Ophuizen versloeg mede-promovendus Leonidas met 5-2. Daarmee herpakten de Purmerenders zich goed van twee uitnederlagen op rij.

Al binnen tien minuten had Purmersteijn een voorsprong te pakken. Nadat Stefan van Wonderen eerst voorlangs schoot, werd nu Daniël Schermer fraai aangespeeld door Yassin el Yaakoubi. Onhoudbaar voor doelman Michel Franken schoot Schermer de bal in de kruising: 1-0. Leonidas bleek over een technisch hoogstaande ploeg te beschikken die het Purmersteijn erg lastig maakte. In de achttiende minuut volgde het antwoord van de Rotterdammers. Assad el Harti, een week eerder nog vijf keer trefzeker tegen MSC (7-0), stelde Tsanislaw Tsankov in staat om de gelijkmaker op het scorebord te brengen: 1-1.

Nauwelijks twee minuten later had Purmersteijn de leiding weer in handen. Een terugspeelbal van Dwight Krolis werd onderschept door El Yaakoubi, die vernietigend uithaalde: 2-1. Kort hierna kwam de thuisploeg goed weg bij een inzet van Peter van Gameren (rakelings voorlangs). Aan de andere kant belandde een voorzet van Van Wonderen tot ieders verbazing op de lat. Leonidas moest overigens na 38 minuten verder met tien man nadat Ilyas Chouabi Purmersteijn-linksback Rowin Mol onderuit schoffelde.

Na de rust nam Purmersteijn direct het initiatief om te profiteren van het overtal. Schermer kopte een voorzet van Van Wonderen tegen de lat en in de rebound was Niels Eijkenaar er als de kippen bij voor de 3-1. Drie minuten later was het wederom raak. Door een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Leonidas kwam de bal voor de voeten van El Yaakoubi, die hier dankbaar gebruik van maakte: 4-1.

In de 54ste minuut deed Leonidas iets terug toen El Harti vogelvrij de hoek voor het uitkiezen had: 4-2. De Rotterdammers draaiden met een man minder de duimschroeven aan, alleen gaf Purmersteijn op een enkele hoekschop na niets weg. Negen minuten voor tijd gooide de 18-jarige invaller Dyllandro Panka de wedstrijd definitief in het slot. Teruggekeerd van een blessure bepaalde hij op aangeven van El Yaakoubi de eindstand op 5-2.

Purmersteijn heeft na zes wedstrijden een opmerkelijke score: alle thuiswedstrijden werden gewonnen, alle uitwedstrijden verloren. Met negen punten staat de promovendus in de subtop. Volgende week gaat de ploeg van Martin van Ophuizen op bezoek bij Hollandia. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend