Purmersteijn is na de 1-2 zege bij DEM nog altijd foutloos. Foto: José Mol

Purmersteijn sleept overwinning uit het vuur bij DEM

Purmersteijn is na drie speelrondes in de zondag eerste klasse A nog altijd zonder puntverlies. Waar het vorig seizoen in de laatste speelronde het kampioenschap verspeelde op bezoek bij DEM, pakte de ploeg van Martin van Ophuizen nu wel de drie punten in Beverwijk.

De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd op Sportpark Adrichem. Na zes minuten kwamen de Purmerenders op een 0-1 voorsprong. Een verre inworp van Stefan van Wonderen werd door Tim uit den Boogaard in eigen doel gewerkt. Na de goal kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De ploeg van oud-Purmersteijn trainer Rowdy Bakker tekende in de twintigste minuut voor de gelijkmaker. Timo Wolters trok vanaf rechts met een goede actie naar binnen en liet doelman Tim Elmers met een hard schot kansloos.

20160918-dem-purmersteijn-foto-jose-mol-stefan-van-wonderen

Na de goal van Wolters ging het spel over en weer. Waar Purmersteijn de aanval zocht, probeerde DEM vanuit de omschakeling toe te slaan. Tot echte grote kansen leidde dit voor beide ploegen niet. Vijf minuten voor rust had Purmersteijn geluk dat het geen penalty tegen kreeg, toen Mo N’Koubi DEM-aanvoerder Rik Stals neerhaalde. Roel Pitstra was voor DEM ook nog dichtbij, maar Elmers reageerde attent en tikte de bal met een goede reflex over.

20160918-dem-purmersteijn-foto-jose-mol-robbert-jan-orij-2

In de tweede helft kwam DEM beter uit de kleedkamer. Purmersteijn kreeg echter de grootste kans om opnieuw op voorsprong te komen. Stefan van Wonderen schoot een verkeerde terugkopbal van Uit den Boogaard goed in, maar DEM-doelman Danny Adrichem redde uitstekend. DEM kreeg op zijn beurt ook twee kleine mogelijkheden. Wolters schoot uit een lastige hoek over en verdediger Klijn kopte uit een hoekschop naast.

Waar het kwartje voor Purmersteijn vorig seizoen de verkeerde kant op viel, viel het nu de goede kant op. Niels Eijkenaar sloeg ruim vijf minuten voor tijd bij zijn eerste echte kans van de wedstrijd keihard toe. Hij kopte een op maat gegeven voorzet van Van Wonderen onhoudbaar tegen de touwen: 1-2.

20160918-dem-purmersteijn-foto-jose-mol-kopbal-eijkenaar

DEM zette in de slotfase alles op alles om een gelijkspel te forceren, maar Purmersteijn hield vrij eenvoudig stand. Alleen Martijn Kuijs kreeg nog een opgelegde kans om de 2-2 binnen te koppen, alleen kopte de middenvelder over.

Purmersteijn staat door de overwinning samen met samen met AFC’34 nog foutloos bovenaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.