Purmersteijn speelt wederom gelijk tegen AFC’34

Net als de twee ontmoetingen vorig seizoen heeft het treffen tussen Purmersteijn en AFC’34 geen winnaar opgeleverd. In tegenstelling tot vorig seizoen werd er deze editie wel gescoord. De topper in de zondag eerste klasse A eindigde in 1-1, wat het eerste puntverlies voor de ploeg van Martin van Ophuizen betekende.

Purmersteijn begon op eigen veld voortvarend. Al na twee minuten kreeg de thuisploeg een strafschop van scheidsrechter René Wiedijk, nadat een voorzet van Stefan van Wonderen tegen de hand kwam van AFC ’34-verdediger Emre Aykan. Topschutter Niels Eijkenaar nam de taak op zich en schoot de thuisploeg vanaf de stip naar een 1-0 voorsprong.

20161002-purmersteijn-afc34-foto-jose-mol-juichen-niels-eijkenaar

Vervolgens kwam AFC’34 iets beter in de wedstrijd. Kobina Plange, vorig seizoen nog actief voor Hoofddorp, dwong doelman Tim Elmers in de achtste minuut tot een redding en een paar minuten later stond de paal een gelijkmaker van Plange in de weg, tot grote opluchting van de Purmerenders. Purmersteijn kreeg nauwelijks vijf minuten later een goede mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, alleen ging de inzet van Yassin El Yaakoubi rakelings naast.

Het bleef in de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de doelmannen maar sporadisch hun kunsten konden vertonen. In de 36ste minuut kwam AFC’34 op gelijke hoogte. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Bas Kansen, die niet hoefde te twijfelen en van verre afstand met een harde schuiver doelman Elmers passeerde: 1-1. Dit bleek ook de ruststand omdat Elmers in het slot van de eerste helft nog een afstandsschot onschadelijk maakte en El Yaakoubi zijn schot via de lat over het doel zag gaan.

20161002-purmersteijn-afc34-foto-jose-mol-yassin-el-yaakoubi

Na de hervatting kwam Purmersteijn goed uit de kleedkamer en zette AFC’34 onder druk. De thuisploeg had veel meer balbezit, maar slaagde er niet in om weer op voorsprong te komen. Van Wonderen en Ruben Adney lieten een goede mogelijkheid op de 2-1 liggen. De Purmerenders bleven proberen een gaatje te vinden in de solide verdediging van de Alkmaarders. Het bleef echter bij een paar kleine kansjes aan het eind van de wedstrijd. De gelijke stand bleef zodoende op het scorebord staan tot het laatste fluitsignaal.

20161002-purmersteijn-afc34-foto-jose-mol-rowin-mol

Bij Purmersteijn overheerste dan ook de teleurstelling dat het op een punt bleef steken, zeker gezien het vele balbezit in de tweede helft. Het was voor de ploeg van Martin van Ophuizen het eerste puntverlies in de competitie. Na vijf wedstrijden staan de Purmerenders nog wel aan kop, met twee punten voorsprong op AFC’34.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol