Home / Algemeen / Purmersteijn staat voorlopig met lege handen

Purmersteijn staat voorlopig met lege handen

In de zondag eerste klasse A is Purmersteijn er niet in geslaagd het kampioenschap te veroveren. De ploeg van Martin van Ophuizen verloor met 2-1 bij DEM zag Hoogand (2-1 winst bij Zeeburgia) op de slotdag de titel pakken. Dinsdag een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

De spelers lagen er na afloop verslagen bij. Aanvoerder Bas Vellema liet zijn tranen de vrije loop. Trainer Martin van Ophuizen troostte zijn spelers. Een titel die voor het grijpen leek was in rook opgegaan. In de kleedkamer verwerkte iedereen de nederlaag in stilte.

16052016 DEM Purmersteijn foto HAV  Mo N'koubi

Van Ophuizen: “We hebben vandaag niet ons niveau gehaald. Dit is heel zuur” Tien minuten later klinkt hij al weer opgewekt. “Donderdag moeten we er weer staan, dan begint de nacompetitie tegen VOC. Wat hebben die pech zeg, dat ze tegen ons moeten.”

Purmersteijn, gesteund door zo’n 500 supporters, kreeg in het eerste kwartier al een paar aardige aanvallen van DEM te verwerken en na een kwartier zorgde Roel Pitstra dan ook de openingstreffer. Op een kans van Ryan Brown na creëerde Purmersteijn niets. De 1-1 kwam dan ook uit een dood spelmoment. Nick Maijenburg kreeg een herkansing uit een corner en zijn voorzet werd door Daniel Schermer bij de tweede paal binnengekopt (1-1).

16052016 DEM Purmersteijn foto HAV Niels Eijkenaar

Het spelbeeld veranderde niet na rust. Purmersteijn had het meeste balbezit, maar DEM had de beste kansen. De ploeg van voormalig Purmersteijn-trainer Rowdy Bakker kon de derde periodetitel nog winnen, dus die gaven niets cadeau. Waar Purmersteijn al vroeg ontsnapte aan een nieuwe achterstand, begon de tijd ook een rol te spelen. Het spel werd er daardoor niet beter op. Een half kansje voor Joost Lieder en een schot van Dick Bos waren de gevaarlijkste momenten.

Terwijl Hoogland met 2-1 voor stond tegen Zeeburgia en Purmersteijn dus gelijk stond tegen DEM zou het uitdraaien op een beslissingswedstrijd. Die zal er uiteindelijk niet gaan komen omdat vier minuten voor tijd wederom Pitstra doelman Elmers wist te passeren (2-1).

16052016 DEM Purmersteijn foto HAV teleurstelling

Van Ophuizen: “Ik had echt het gevoel dat we nog konden winnen en het dus vandaag al zouden beslissen. Dat DEM zou scoren had ik niet verwacht. We hadden het onder controle. Dat het dan zo afloopt is natuurlijk een domper, maar we moeten verder.”

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag eerste klasse A. Morgen de beelden en reacties.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!