Purmersteijn stelt na gouden wissel orde op zaken bij RKAVV

Het inbrengen van Ruben Adney heeft Purmersteijn aan drie punten geholpen in Leidschendam. De zondag Hoofdklasser boog een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning op RKAVV, waardoor de koppositie in de derde periode behouden blijft.

Na negen minuten keek Purmersteijn tegen een vroeg achterstand aan. Een dieptepass door het centrum van de bezoekers kwam voor de voeten van Burak Huyuk, die twee verdedigers op het verkeerde been zette en ook doelman Richard de Groot kansloos liet: 1-0. Purmersteijn kon gelijk in de achtervolging, terwijl RKAVV met de lange bal het meeste gevaar kon stichten. De gasten slaagden er niet in om te overtuigen. Een schot van Aramez Poepon werd geblokkeerd en Stefan van Wonderen zag zijn inzet gepakt worden door doelman Mike ten Kroode.

Vlak na de rust ontsnapten de Purmerenders zelfs aan een grote achterstand. De Groot kwam echter net op tijd uit zijn doel om het gevaar van Karam Boukhari te voorkomen. Na een uur spelen greep trainer Martin van Ophuizen in door Yassin el Yaakoubi en Ruben Adney in te brengen. Daarna gingen de bezoekers beter spelen, hadden zij meer balbezit en werd het dreigender voor het doel van RKAVV. Het resulteerde ook in een gelijkmaker. Oog-in-oog met Ten Kroode schoot Adney (volgend seizoen actief voor Ajax, red.) de 1-1 binnen.

De gelijkmaker zorgde ervoor dat de wedstrijd volledig kantelde. Een kwartier voor tijd nam Purmersteijn zelfs de leiding. Met een prachtige vrije trap prikte Robbert Jan Orij de 1-2 binnen, onhoudbaar voor de doelman. RKAVV probeerde nog iets terug te doen, maar de gasten gaven achterin niets meer weg. In de 88ste minuut maakte Purmersteijn aan alle onzekerheid een einde toen Adney op aangeven van El Yaakoubi de eindstand op 1-3 bepaalde.

Terwijl de subtopper de stand in de derde periode aanvoert, klom Purmersteijn ook naar de zesde plaats op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zondag.