Purmersteijn vergeet de trekker over te halen tegen VVIJ

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn twee dure punten verloren door met 3-3 gelijk te spelen tegen VVIJ. De ploeg van Martin van Ophuizen verspeelde in de slotfase een zeker lijkende overwinning. Vooral het grote aantal gemiste kansen brak de ploeg van Van Ophuizen uiteindelijk op.

Onder leiding van scheidsrechter Van Os uit Hilversum kwam Purmersteijn het beste uit de startblokken en zette met fraai combinatievoetbal de thuisclub onder druk zonder dat dit het eerste kwartier tot doelrijpe kansen kwam. Bij een verre uittrap in de zestiende minuut van Tim Elmers liep Daniël Schermer de centrale verdedigers eruit en verscheen geheel vrij voor VVIJ-doelman Stefan Kolvers maar schoot te gehaast naast. Vijf minuten was het echter aan de andere kant raak. Uit een hoekschop nam Albert Peter Woest de bal op zijn slof en zijn inzet, van even buiten het zestienmetergebied, sloeg in als een granaat, 1-0.

IMG_9352

Ondanks deze tegenvaller hield Purmersteijn het initiatief en kwam in de 26e minuut dikverdiend langszij. Uit een dieptepass van Niels Eijkenaar was Daniël Schermer de verdediging weer te snel af en scoorde langs de uitkomende doelman de 1-1. Vijf minuten later was het wederom Schermer die vrij voor de doelman kwam, maar nu kwam doelman Kolvers als overwinnaar uit de strijd. Toch pakte VVIj weer de leiding. Een ongelukkige terugspeelbal van Aram Bakr werd door Tyrone Fonville onderschept, hij omspeelde doeman Tim Elmers en knalde de bal in het verlaten doel, 2-1.

goal VVIJ

Uit een hoekschop kreeg VVIJ zelfs nog een kans om de voorsprong uit te bouwen maar Aram Bakr haalde de bal van de lijn. Kort voor de pauze kopte Nick Maijenburg uit een hoekschop van Ruben Adney de 2-2 binnen.

Ook in de tweede helft was Purmersteijn heer en meester en voortdurend dreigend op de helft van VVIJ. In de 54e minuut bereikte een dieptepass van Ruben Adney de volop wegsprintende Daniël Schermer die voor doelman Kolvers kwam en subtiel de bal in de verste hoek liet verdwijnen, 2-3. In de 55e minuut kwam Sergio Keizerweerd in het veld voor aanvaller Niels Eijkenaar. Na die wissel kopte Daniël Schermer bij een snelle uitval de bal voor de voeten van Sergio Keizerweerd die diens uithaal schitterend gestopt zag door de VVIJ sluitpost die in het verloop van de tweede helft naar grote hoogte groeide.

IMG_9574

Vier minuten later plukte hij een bal van de schoen van Sergio Keizerweerd. Daarna verscheen Daniël Schermer nog tweemaal geheel vrij voor doelman Kolvers maar ook deze schitterende mogelijkheden om de score op te voeren werden niet benut door het geweldige ingrijpen en ook met enig geluk van de doelman. Het was moedeloos om van te worden zoveel kansen! In de 72e minuut kreeg de ingevallen VVIJ-speler Oussama Belkaraoula de rode kaart uitgereikt na een zware overtreding op deze middag goed spelende Ruben Adney die geblesseerd naar de kant moest en werd vervangen door Dwain Nijon.

Ruim tien minuten voor tijd stormde Sergio Keizerweerd het strafschopgebied binnen en werd door een verdediger, volgens velen onreglementair afgestopt, maar scheidsrechter Os zag er een schwalbe in en noteerde Keizerweerd in het boekje. Tien minuten voor tijd kwam Ryan Brown op rechts goed door en diens voorzet werd door Daniël Schermer tegendraads ingekopt en zag zijn kopbal onhoudbaar voor de doelman liefst tweemaal op de lat vallen en daarmee kwam VVIJ wederom goed weg als in zovele gevallen deze middag. Nauwelijks twee minuten later was het wederom Schermer die uit een pass van Keizerweerd voorlangs schoot. In de slotfase stroopte de thuisclub nog een keer de mouwen op en waar het beslist niet recht op had gebeurde wel.

IMG_9396

In de 88e minuut werd Mohamed Bouabgha aangespeeld en van buiten het strafschopgebied haalde hij schitterend uit en zag zijn projectiel, onhoudbaar voor Tim Elmers langs de staander in de touwen vliegen. Twee minuten later floot de goed leidende scheidsrechter Van Os voor het einde en vierde VVIJ feest in de kantine vanwege het behaalde, gestolen, puntje en ging de VVIJ-aanhang tevreden naar huis. De spelers van Purmersteijn, technische begeleiding en aanhang dropen af. Vol ongeloof staarden ze elkaar aan dat ondanks de vele scoringskansen die geeneens op twee handen te tellen waren en het goede spel de terugreis met slecht een schamel puntje moest worden afgelegd. En dat kwam keihard aan!

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.