Purmersteijn verslaat ADO ’20

Deze week staat het Gerrit van Hoof Memorial Toernooi bij ADO ’20 op het programma. Naast de gastheer doen ook AFC, ODIN ’59 en Purmersteijn mee aan het toernooi. ODIN ’59 won woensdag na penalty’s van AFC, terwijl Purmersteijn ADO ’20 versloeg met 2-1.

Purmersteijn bepaalde in de eerste helft het spel en wist al na een klein kwartier op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts viel goed voor Wadie Daouameur (die afgelopen seizoen in Jordanië speelde), die de bal onberispelijk binnen schoot. Voor rust bleef het vooral die ploeg uit Purmerend die domineerde. Toen Nick Plomper in de fout ging, ontstond er nog een kans voor ADO ’20, maar Christophersen schoot de bal in het zijnet.

Na rust stond ADO ’20 verdedigend beter, al kwam Purmersteijn er nog steeds geregeld uit met een paar goede aanvallen. Zo schoot Daouameur op de paal. Het was dankzij een penalty van Schermer dat Purmersteijn de voorsprong wist te verdubbelen. Daarna vond de ploeg uit Heemskerk het tijd voor vers bloed en dat had uiteindelijk effect. Neele wist in de 83e minuut door de verdediging heen te breken en de 2-1 te maken. Helemaal terug komen in de wedstrijd lukte ADO ’20 echter niet meer.
Opstelling Purmersteijn: Nick Plomper, Romeo Fecunda, Nathan Sibilo, Lester Aarsman, Boyd Mak, Rano Burger, Daniël Schermer, Rodney Smorenberg, Wadie Daouameur, Jordi Wigman en Genairo Promes. Er zijn invalbeurten voor: Richard de Groot, Shaquille Doorson, en Mark de Loor
ADO ’20 neemt het zaterdag om 13.45 op tegen AFC, Purmersteijn treft om 14.00 ODIN ’59.