Purmersteijn verslaat promovendus Woerden met 2-1

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn op eigen veld weer drie punten aan haar totaal weten toe te voegen. De ploeg van Martin van Ophuizen won met 2-1 van mede promovendus Woerden met 2-1.

Purmersteijn kwam niet sterk uit de kleedkamer en de gasten kregen in de eerste vijf minuten tweemaal een kans om op voorsprong te komen. Eerst was het Aram Bakr die een inzet van Woerden-speler Wesley van Zoolingen uit het doel ramde en nauwelijks twee minuten later werd een dieptepass door centrale verdediger Mo N’Koubi ongelukkig weggewerkt en die zag de bal op de staander komen.

Purmersteijn was hierna wakker geschut en hoewel Purmersteijn zoals gebruikelijk in thuiswedstrijden veelvuldig aan de bal was werden er eigenlijk weinig scoringskansen gecreëerd. Aan de andere kant werd keeper Tim Elmers helemaal niet op de proef gesteld. Na een half uur kopte Bas Vellema uit een hoekschop van Colin  Coenderman net over. Purmersteijn bleef de verdediging van Woerden onder druk zetten en in de 39e minuut was het raak. Uit een strakke voorzet van de goed spelende Ryan Brown kopte Niels Eijkenaar de bal onhoudbaar achter doelman Terence Menschot in de verste cruising (1-0).

Niels Eijkenaar zet Purmersteijn op een 1-0 voorsporng

Direct na de hervatting werd Daniël Schermer door Dick Bos voor de keeper gezet maar zijn inzet in de korte hoek werd fraai gestopt. Purmersteijn dicteerde het spel.  Een vrije trap van Nick Maijenburg, met een geweldige curve, werd met moeite door doelman Manschot gestopt en in de rebound spatte de kogel van Ryan Brown op een lichaam van een op de doellijn staande speler weer het veld in en handen de gasten duidelijk Vrouwe Fortuna aan hun zijde. Ook hierna hield de doelman van Woerden zijn ploeg met fraaie reddingen op de been. Ook op een kogel van Colin Coenderman kwam hij als overwinnaar uit de strijd.

Een kwartier voor tijd werd aanvoerder Thijs Atteveld , die al een gele kaart op zak had en al enige tijd solliciteerde naar een tweede kaart wederom na hevige discussie met de 25-jarige scheidsrechter Dam op de bon geslingerd en mocht vervroegd gaan douchen. Bij een aanval over diverse schijven kwam Daniël Schermer in de 79e minuut op de rechterflank in balbezit, liep een verdediger er uit en bracht ter hoogte van de achterlijn de bal scherp voor het doel waar Ryan Brown klaarstond om de bal in de touwen te knallen, 2-0.

Ryan Brown schiet opbaggeren van Daniel Schermer de beslissende 2-0 binnen

Door de ruimte die bij de gasten ontstond kreeg Purmersteijn mogelijkheden om de score op te voeren maar doelman Manschot wilde niet nog een keer de bal uit het net halen. Een paar minuten voor tijd kreeg Woerden een van de weinige hoekschoppen te nemen, in een wirwar van spelers in het doelgebied werd de bal door een Woerden-speler ingekopt, Joost Lieder kopte de bal weg maar die kwam voor de voeten van invaller Wendl Droefs die de stand op 2-1 bracht. Woerden deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen, pompte hoge ballen in het strafschopgebied  maar ook in de drie minuten extra blessuretijd hield  Purmersteijn de verdediging gesloten en behaalde gezien het overwicht en aantal kansen over de gehele wedstrijd een dikverdiende overwinning.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.