Purmersteijn verslaat Soest met minimaal verschil

Purmersteijn heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen. In de wedstrijd tegen mede-promovendus Soest was een doelpunt van Ryan Brown voldoende voor de zege. Door dit resultaat doet Purmersteijn goed mee in de eerste klasse A en staat het op de tweede plek, met een punt achterstand op koploper De Meern.

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Robin Punt trok Purmersteijn het initiatief naar zich toe zonder tot in de beginfase tot echte scoringskansen te komen. En deden zich er mogelijkheden voor dan was doelman Diango Alvarez paraat. Aan de andere kant kreeg keeper Tim Elmers  op een paar terugspeelballen na nauwelijks werk te verrichten. Ondanks het gigantische veldoverwicht kreeg Purmersteijn pas na 24 minuten de beste kansen om op voorsprong te komen. Een schitterend een-tweetje tussen Daniël Schermer en Dick Bos bracht laatstgenoemde vrij voor de Soest-doelman maar zijn inzet verdween op de staander.

PUR 1

Nauwelijks vijf minuten later was het wederom Dick Bos die gevaar stichtte maar met links zag hij zijn schot over de deklat scheren. Drie minuten later bracht Dick Bos vanaf de linkerflank spits Daniël Schermer in stelling maar zijn kopbal scheerde voor het doel langs. Ook in de laatste 10 minuten van het eerste gedeelte bleef Purmersteijn overheersen maar gescoord werd er niet. Met deze stand mochten de bezoekers hun handen dichtknijpen.

PUR2

De gasten kwamen beter uit de kleedkamer dan in het eerste gedeelte. Hoewel Purmersteijn het betere van het spel bleef houden was het overwicht minder dan in de eerste helft. In de 69e minuut leek Purmersteijn op een dikverdiende 1-0 voorsprong te komen maar Ruben Adney zag dat zijn projectiel schitterend uit de kruising werd gehaald ten koste van een hoekschop door doelman Diango Alvarez, die deze middag uitgroeide tot de beste man aan Soest-zijde. Vijf minuten later was het toch raak. Ryan Brown kwam op de rechterkant ter hoogte van het strafschopgebied in scoringspositie en zijn harde schuiver verdween in de verste hoek, 1-0.

PUR 3
In de slotfase gooide Soest er een schepje bovenop en probeerde met een alles of niets poging met lange halen alsnog een gelijkspel te behalen. Purmersteijn kwam zo nu en dan onder druk te staan. In blessuretijd kreeg Soest-speler Michael Bakkenes nog een doelrijpe kans maar zijn schot ging voorlangs. Niet veel later floot de  goed leidende scheidsrechter Robin Punt voor het laatst en eindigde het duel in een 1-0 zege voor Purmersteijn.