Purmersteijn verslikt zich in SO Soest - Het Amsterdamsche Voetbal

Purmersteijn verslikt zich in SO Soest

Na het puntverlies tegen Zeeburgia is Purmersteijn nu tegen een verrassende nederlaag aangelopen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Martin van Ophuizen ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen middenmoter SO Soest.

In de heenwedstrijd hadden de Purmerenders ook al de nodige moeite met het fysiek sterke SO Soest. Pas in de 85ste minuut stelde Robbert Jan Orij de overwinning veilig (3-4). Op eigen veld ging Purmersteijn nu voortvarend van start. Al in de eerste minuut dwong Ruben Adney met een vrije trap doelman Diango Alvarez tot een lastige redding. Even later zag Stefan van Wonderen zijn harde schuiver tegen de paal uiteen spatten.

Ook in het verloop van de eerste helft had Purmersteijn het initiatief, maar tot echte doelrijpe kansen leidde dit niet. Sterker nog, tegen de verhouding kwam SO Soest drie minuten voor de rust aan de leiding. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Ali Coban binnen geschoten: 0-1.

Na de rust had de thuisploeg iets in de rug en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Martin van Ophuizen deelde de lakens uit, alleen ontbrak het Purmersteijn om in de buurt van het doel goede scoringskansen te creëren, net als vorige week bij Zeeburgia (1-1). In de 56ste minuut werd een inzet van Van Wonderen van de lijn gehaald en nauwelijks twee minuten later keerde doelman Alvarez een afstandsschot van Colin Coenderman, waarna de sluitpost in de rebound ook invaller Daniël Schermer met het nodige geluk van de gelijkmaker weerhield.

Purmersteijn bleef aanvallen en diverse hoekschoppen daalden in het strafschopgebied van SO Soest, dat telkens op tijd onheil wist te voorkomen. De gasten waren zelf een enkele keer gevaarlijk in de tegenaanval. Doelman Tim Elmers stond echter telkens op de juiste plaats om de beslissing te voorkomen. Het zat Purmersteijn beslist niet mee. Daniël Schermer was nog dichtbij, maar hij zag zijn kopbal tegen de lat eindigen.

De onverwachte nederlaag zorgt ervoor dat de Purmerenders de voorsprong op achtervolger EDO zagen slinken tot drie punten. Volgend weekend gaat de koploper op bezoek bij nummer drie AFC’34. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Zware start voor AGB, Zeeburgia-Legmeervogels eerste streekduel in zondag 1A AGB kan zich voorbereiden op een lastige start van de zondag eerste klasse A. De promovendus moet het in de eerste vier weken opnemen tegen drie ploeg...
SELECTIE: Oude bekenden keren terug naar eersteklasser Hoofddorp Na een afwezigheid van tien jaar komt Hoofddorp na de zomer weer uit in de zondag eerste klasse A. In de nacompetitie werd over twee wedstrijden afger...
SELECTIE: AGB houdt kampioensteam intact Voor het tweede jaar op rij werd AGB kampioen. Na de spannende slotdag in de derde klasse C stond de ploeg van Senel Cebar afgelopen seizoen als promo...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: