Home / Algemeen / Purmersteijn verspeelt twee punten bij AFC’34

Purmersteijn verspeelt twee punten bij AFC’34

Opnieuw heeft het treffen in de zondag eerste klasse A tussen Purmersteijn en AFC’34 geen winnaar opgeleverd. Voor de vierde keer op rij bleven beide ploegen steken op een gelijkspel. Voor Purmersteijn bleek het een zure puntendeling, want in de laatste minuut werd een voorsprong uit handen gegeven door de ploeg van Martin van Ophuizen. Tot overmaat van ramp is de voorsprong op achtervolger EDO geslonken tot slechts één punt.

In de eerste twintig had Purmersteijn duidelijk het initiatief zonder echte scoringskansen te creëren. Het eerste wapenfeit was een uithaal van Colin Coenderman in de 22ste minuut dat over het doel van de thuisploeg ging. Hierna kwam AFC’34 wat beter in het spel en volgde een gelijk opgaande strijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Joep Hulskens (AFC’34) zocht het doel te hoog en op slag van rust zag Aramez Poepon zijn schot namens de gasten naast gaan.

Na de rust viel er meer te beleven in Alkmaar. Binnen drie minuten had Purmersteijn de leiding te pakken. Daniël Schermer tikte uit een voorzet van Colin Coenderman de 0-1 binnen. De Purmerenders bleven de technisch betere ploeg tegen een fysiek sterk AFC’34. De thuisploeg besloot aan te dringen. Purmersteijn kwam goed weg toen een kopbal over de lat scheerde en even later moest doelman Tim Elmers handelend optreden bij een schot van Sem Kroon. Aan de andere kant zag Poepon zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan.

AFC’34 pompte alles in het strafschopgebied, maar Purmersteijn hield zich goed staande. In de negentigste minuut werd een makkelijk door Bowedee Burleson weggegeven hoekschop de gasten toch nog fataal. De geheel vrijgelaten Stefan Smal kopte deze corner van Arsenio Dihalu zeer fraai in de kruising: 1-1. In de vijf minuten durende blessuretijd kreeg Purmersteijn nog een gigantische mogelijkheid op de drie punten, maar een kopbal van invaller Sebastiaan Ntim eindigde tegen de paal. Daardoor lieten de Purmerenders twee punten liggen in Alkmaar. Uit de laatste drie wedstrijden pakte de koploper slechts twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol

Send this to a friend