Purmersteijn verspeelt voorsprong tegen DEM

Het lukt Purmersteijn nog altijd niet om uit het rechterrijtje van de zondag Hoofdklasse te komen. De ploeg van Martin van Ophuizen leek goed op weg, maar gaf een 2-0 voorsprong tegen hoogvlieger DEM uit handen: 2-2.

De Purmerenders begonnen goed. Ze waren de eerste helft duidelijk de betere en beloonden zichzelf ook met een fraaie openingstreffer van Dyllandro Panka. De vleugelaanvaller schoot een vrije trap van ruim twintig meter, buiten het bereik van doelman Danny Adrichem, in de hoek: 1-0. Na een klein uur spelen was Panka na een dieptebal opnieuw trefzeker.

Met een 2-0 voorsprong op zak en een halfuur te gaan leek de tweede thuiszege van het seizoen aanstaande. DEM verpestte een Purmerendse overwinning. Anthony van Dongen omspeelde doelman Richard de Groot om de 2-1 binnen te schuiven. Negen minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit Beverwijk zelfs op gelijke hoogte. Cerilio Cijntje, vorig seizoen spelend voor derdedivisionist Ajax, volleerde bij de tweede paal een voorzet van Richie Owusu-ansah (verkoos DEM boven een overstap naar Legmeervogels, red.) binnen.

De maker van de 2-2 moest enkele minuten later met rood vertrekken. Invloed op het verdere wedstrijdverloop had dit niet. Purmersteijn verspeelde opnieuw punten en blijft twaalfde staan, net boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)