Home / Algemeen / Purmersteijn vol vertrouwen naar DWV

Purmersteijn vol vertrouwen naar DWV

De spanning is om te snijden onderin de zondag eerste klasse A. Met VVIJ, FC Blauw-Wit Amsterdam en DWV op 20 punten en Purmersteijn op 22 punten na 25 wedstrijden gaat er dit weekend een beslissing vallen. Op het programma staan VVIJ-FC Blauw-Wit Amsterdam en DWV Purmersteijn.  Wie valt buiten de boot en zal volgend seizoen in ieder geval in de tweede klasse uitkomen? De ploeg die er het beste voor staat op dit moment is Purmersteijn. Met een voorsprong van twee punten en de laatste competitiewedstrijd tegen DWV voor de boeg heeft Purmersteijn alles nog zelf in de hand. Mocht er gewonnen worden van DWV en DEM verliezen van kampioen De Dijk is zelfs handhaving zonder nacompetitie nog mogelijk. In het tweede deel van de voorbeschouwing op DWV-Purmersteijn sprak Het Amsterdamsche Voetbal met de trainer van Purmersteijn: Constantijn Schouten.

Het gevoel bij Purmersteijn is goed op dit moment na de 5-2 overwinning op Hoogland. Schouten erkent dat de winst een positief effect heeft gehad op zijn ploeg. Schouten: ‘Je merkt dat zo’n overwinning veel vertrouwen geeft. Toch is de wedstrijd van zondag tegen DWV een wedstrijd op zich, waarin we de punten moeten gaan pakken.’ Ook bij Purmersteijn is er geen sprake van extra nervositeit. ‘Nee, we hebben geen last van spanning’, zegt Schouten. ‘Iedere week was het voor ons de laatste kans om degradatie te vermijden. Tegen DWV staat er weer hetzelfde op het spel’.

constantijn schouten

Schouten is blij dat hij met een nagenoeg volledige selectie naar DWV kan afreizen. Schouten: ‘In deze fase van de competitie moet je blij zijn als je weinig last heb van blessures en schorsingen. Ik mis twee spelers voor de wedstrijd van zondag, maar heb genoeg spelers die kunnen spelen. Dan moet je daar niet te moeilijk over doen.’ Wanneer de eerdere ontmoeting wordt aangehaald, zegt de trainer dat zijn mannen toen meer hadden verdiend. ‘De trainer van DWV, Leeroy Echteld, kwam zelfs naar mij toe om te zeggen dat het een onverdiende overwinning was. Het zal geen mooie wedstrijd worden om naar te kijken, dat zijn spannende wedstrijden namelijk bijna nooit. Ik hoop alleen dat Purmersteijn dit keer met de punten van het veld afstapt’, aldus Schouten.

Volgens de trainer zijn er drie scenario’s mogelijk in de laatste speelronde voor Purmersteijn. ‘Het is eigenlijk heel simpel. Als we verliezen, is de kans groot dat we direct degraderen. Bij een gelijkspel spelen we in de nacompetitie, maar bij winst is er zelfs een mogelijkheid dat we DEM op de ranglijst passeren.’ Bij een verlies van DEM tegen kampioen De Dijk en winst van Purmersteijn komen de ploegen op gelijke hoogte qua punten. Het doelsaldo, dat dan in het voordeel van Purmersteijn zal spreken, zou er dan voor zorgen dat Purmersteijn DEM op de ranglijst voorbij gaat. Met al deze mogelijke uitkomsten staat ons zondag een spannend slot te wachten.

De wedstrijd tussen DWV en Purmersteijn zal zondag 12 mei om 14:00 uur aanvangen op sportpark Elzenhagen.

Send this to a friend