fbpx
Home / Zaterdag 2a / Purmersteijn weet tegen Marken niet te profiteren van overtal

Purmersteijn weet tegen Marken niet te profiteren van overtal

Als koploper hervatte Purmersteijn zaterdag de competitie tegen vv Marken. Trainer Lars Keppel had het in zijn wekelijkse mail aan zijn selectie als volgt aangeven: “Morgen weer de start van de competitie! vv Marken komt op bezoek en zal er alles aan doen ons in de kleine ruimte niet in het spel te laten komen. Aangezien we er alles op zetten om de thuiswedstrijden winnend af te sluiten moet dit een mooie eerste stap worden.”

Op een koud veld op het Purmersteijn complex aan de van IJsendijkstraat in Purmerend stonden beide team om 14:45 klaar om de bal weer te laten rollen. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen gretig van start en het was ook direct duidelijk dat Marken inderdaad de kleine ruimtes compact hield en Purmersteijn het spelen probeerde onmogelijk te maken. Al in de 10e minuut zag een speler van Marken de scheidsrechter (na een overtreding van achter op Daan van Schaik) de rode kaart trekken, Purmersteijn had dus een man meer in het restant van de wedstrijd en kon dus proberen hier hun voordeel uit te trekken. Echter was Marken niet van plan om de deur open te zetten voor de mannen van Lars Keppel en zo bleef het na wat plaagstootjes over en weer tot de rust 0-0 .

Na de rust gingen beide ploegen verder waar het voor de rust gebleven was. Marken zakte verder terug op de eigen helft en kwam zelden over de middenlijn, Purmersteijn probeerde de compact staande Markers uit hun tent te lokken maar hadden geen geluk.

Ver in de tweede helft waren het wel de withemden die het meeste aanspraak maakten op een goaltje. Echter schoot Roy Klop de bal naast het doel van de uitstekend keepende goalie en was het de ingevallen Niels Eijkenaar die de bal over het doel zag vliegen. Ook aanvoerder Kevin Hijlkema zag een opgelegde kans aan zich voorbij zag gaan en schoot later de bal op de lat, uit een fraaie als voorzet bedoelde trap.

Al met al bleef de brilstand dus op het scorebord staan en liet Purmersteijn het na om verder uit te lopen op de concurrentie. AMVJ had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen, maar die ploeg ging onderuit tegen FC Zaandam.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema

Counterend Zaandam verslaat AMVJ

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend