Purmersteijn (zat) en CSW schieten allebei weinig op met een punt

Purmersteijn (zat) doet het dit seizoen uitstekend, de eerste periode werd gewonnen het team van trainer Lars Keppel ontving als koploper CSW uit Wilnis. Keppel gaf zijn spelers een opdracht mee: we moeten de punten in Purmerend houden. In de twee voorgaande wedstrijden na de winterstop hadden de Purmerenders nagelaten om het volledige puntenaantal te behalen. Er werd twee keer gelijkgespeeld. CSW is ook niet bezig met een goede reeks, eind november werd de laatste overwinning geboekt.

Vanaf de aftrap was het de bezoekende ploeg die Purmersteijn op de eigen helft vast zette. CSW was een fysiek sterke ploeg, met af en toe een lichte overtreding wist de ploeg uit Wilnis Purmerseijn steeds verder terug te dringen. De bezoekers kwamen zelfs brutaal op voorsprong. Menno van der Leeden schoot de bal in de korte hoek, onhoudbaar voor de vertrekkende Tim Elmers.

Tim Elmers komt terug op beslissing en zoekt zondagclub

Purmersteijn speelde in de eerste helft vooral tegen zichzelf en had moeite om in de wedstrijd te komen. Toch wisten de gastheren op gelijke hoogte te komen, doordat Donny Gerver zijn teamgenoot Kevin Hijlkema met een fraaie voorzet de kans gaf om te scoren. Hijlkema kopte de bal hard achter de CSW-doelman. Met een 1-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Na rust een ander spelbeeld. Keppel had zijn spelers duidelijk gemaakt dat het anders moest en dat de bal sneller rond moest gaan. De Purmersteijners gingen meer in de aanval en werden ook steeds gevaarlijker op de helft van de tegenstander. Wel duurde het tot de 67e minuut voordat er eindelijk weer gejuicht kon worden. Het was ditmaal Lorenzo Rijmers die de bal aangespeeld kreeg en door het zestien metergebied sneed. Rijmers wist ook de doelman te verschalken, waardoor CSW tegen een 2-1 achterstand aankeek. De voorsprong kreeg de thuisploeg geloof in een goed resultaat en probeerde de score verder uit te breiden. CSW liet zich niet zomaar uit het veld slaan, zelfs niet na de rode kaart. Het zat Purmersteijn ook niet mee, tweemaal werd er geroepen om een strafschop. Arbiter Lips legde de bal niet op de stip.

In minuut 85 dompelden de spelers van CSW Purmersteijn in rouw. Justin Blok maakte de 2-2. Dit was tevens de uitslag. Door het gelijkspel is Purmersteijn de koppositie kwijtgeraakt. Concurrent AMVJ wist wel te winnen en heeft het stokje overgenomen. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de tweede klasse zaterdag.

Verslag en foto: Jeroen Hijlkema