Tim Elmers komt terug op beslissing en zoekt zondagclub

Na twee seizoenen komt Tim Elmers terug op de beslissing om te kiezen voor zaterdagvoetbal. De 32-jarige doelman merkt dat hij thuis op de zaterdag harder nodig is en dus is hij op zoek naar een club waar hij op zondag kan spelen. “Familie gaat altijd voor, maar ik vind het ook zonde om helemaal niet meer te voetballen.”

“Ik heb mooie keuzes gemaakt, maar niet de juiste keuzes”, begint Elmers over de keuze voor voetballen op zaterdag in plaats van op zondag. “Toen ik te horen kreeg dat mijn vriendin in verwachting van een tweeling was, dacht ik dat het voor mijn gezin beter was om op zaterdag te gaan voetballen. Op zondag kon ik dan thuis zijn en met het gezin erop uit. Echter bleek het niet zoals ik me had voorgesteld. De zaterdag is, met twee dochters en een zoon, op zijn zachtst gezegd vrij druk.”

“Ik kom vervolgens zaterdag op het eind van de middag thuis en krijg daar helemaal niks van mee. De dag erna doen we vaak niets en dus ben ik tot de conclusie gekomen dat ik verkeerde keuze heb gemaakt. Op de zaterdag ben ik simpelweg thuis harder nodig”, erkent de sluitpost, die afgelopen zomer bij Purmersteijn terugkeerde om dichter bij huis te spelen.

Andere cultuur
“Het zaterdagvoetbal heeft me wel een aantal mooie dingen gebracht. De cultuur rondom voetbal op zaterdag is bijvoorbeeld heel anders. Daarbij denk ik aan de toeschouwers langs de lijn of de mooie dorpsclubs. Daarnaast werden we met Zwaluwen’30 vierde in de eerste klasse en dus was het al met al wel een hele mooie tijd.”

“Ook dit seizoen gaat het goed. We staan met Purmersteijn bovenaan de tweede klasse, de eerste periode is binnen en dus is promotie naar de eerste klasse reëel. Ik hoop dat we het mooi kunnen afsluiten en dan is het afwachten wat er verder komt. Ik vind mezelf nog veel te fit en te fanatiek om nu al te stoppen, dus ik wil heel graag bij een club op zondag blijven voetballen”, aldus Elmers, die er overigens ook naar uitkijkt om na lange tijd weer op de zaterdag bij zijn zoon langs de lijn te staan.

Tekst: Mitch Marinus

Purmersteijn (zaterdag) haalt Tim Elmers terug: “Ik vind dat ik hier hoor”

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)