Purmersteijn (zaterdag) buigt pas na strafschoppen voor Fortuna Wormerveer

Voor het tweede jaar op rij is zaterdag derdeklasser Purmersteijn in de vierde ronde van de districtsbeker gestrand. De ploeg van Lars Keppel leek te gaan stunten door een 0-2 achterstand weg te poetsen tegen Fortuna Wormerveer, totdat de Hoofdklasser na strafschoppen ontsnapte.

Dat strafschoppen eraan te pas moesten komen, zag het er halverwege niet naar uit. Op dat moment had Fortuna Wormerveer een riante 0-2 voorsprong te pakken door doelpunten van Danyl Plasmeijer (na een te korte terugspeelbal van verdediger Sonny Punt) en Sander van de Poll. Purmersteijn probeerde aanvallend wel gevaarlijk te zijn, maar echt bijten deed de thuisploeg niet. Er werd geen kans gecreëerd en spits Owairan Cleonise stond op een eiland. “Dat wist hij van tevoren, hadden we ook tegen hem gezegd. Om de bal daar vast te houden. Dat kwam er helaas niet echt uit.”

Tijdens de rust gaf Keppel aan dat zijn ploeg frank en vrij konden gaan spelen. Er was toch niets te verliezen. Dit lag de Purmerenders overduidelijk beter. “Dan durven we te voetballen, met lef. Je zag ook dat Fortuna de kleedkamer uitkwam met de gedachte: het zal allemaal wel”, blikte de oefenmeester terug. Nadat Donny Gerver een enorme kans onbenut liet, viel de aansluitingstreffer in de 57ste minuut. Kevin Hijlkema schoot een penalty feilloos raak: 1-2. “Daar haalden we zoveel voldoening uit en je zag dat er iets te halen viel.”

Fortuna Wormerveer kwam er daarna, afgezonderd van een enkel speldenprikje, niet meer aan te pas. Purmersteijn dicteerde het duel en een verrassende gelijkmaker hing in de lucht, al bleef deze lang uit. Misschien iets te lang, want weinigen hadden er nog geloof in. Hijlkema wel. Met een bekeken lob trok de uitblinkende aanvoerder in de 95ste minuut de stand alsnog gelijk: 2-2.

Strafschoppen, volgens het ABBA-systeem, moesten de beslissing brengen. Fortuna Wormerveer schoot vier keer raak, terwijl Gerver en Ricardo Stam hun penalties gekeerd zag worden. Daarmee kwam het bekeravontuur ten einde. Voor Purmersteijn kan de blik nu op de titelstrijd in de derde klasse A. Keppel: “We waren van tevoren helemaal niet van plan om er zoveel energie in te steken, met straks wedstrijden tegen Wartburgia en HBOK achter elkaar. Maar als je eenmaal wat kan halen, moet je er ook voor gaan. Dat hebben ze prachtig gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto: Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)