Home / Algemeen / Purmersteijn (zaterdag) haalt Tim Elmers terug: “Ik vind dat ik hier hoor”

Purmersteijn (zaterdag) haalt Tim Elmers terug: “Ik vind dat ik hier hoor”

Na een kort uitstapje van een jaar, naar eersteklasser Zwaluwen’30, staat Tim Elmers volgend seizoen weer onder de lat van Purmersteijn. De 31-jarige doelman sluit zich aan bij het zaterdagelftal van de Purmerenders.

Oost west, thuis best. Tim Elmers kwam bijna twintig jaar geleden in Purmerend en zal daar, op welke manier dan ook, afsluiten. Hij weet wat hij heeft bij Purmersteijn. “Ik heb mezelf verkeken op het rustig naar Hoorn rijden en weer terug. Ik had steeds meer haast”, zegt de doelman. “Ik moet het mezelf niet moeilijk maken. Het heeft geen zin om iets anders te zoeken, want dit is voor mij met alle drukte het beste. Straks pak ik mijn brommer en ben ik er binnen vijf minuten. Ideaal.”

Elmers was jarenlang een vaste waarde bij de Zondag 1, maar dat kon hij niet meer combineren met zijn drukke gezin. De sluitpost koos voor het zaterdagvoetbal, bij Zwaluwen’30. “Op het moment dat ik besloot naar Zwaluwen’30 te gaan, zei John Smits (teammanager van de Zaterdag 1) tegen mij: jouw eerstvolgende club, dat word ik.” En zo geschiedde. Purmersteijn kon een ervaren doelman goed gebruiken. “De jongens zelf zijn ook enthousiast en blij dat ik terugkom. Dan mag ik me toch vereerd voelen?”

Zwaluwen’30 is altijd goed voor hem geweest en hij had het prima naar zijn zin bij de eersteklasser, maar nu spelen andere dingen een rol. Ongeacht op welk niveau de Purmerenders volgend seizoen acteren – tweede of derde klasse – komt Elmers ‘gewoon’ terug. “Want ik vind dat ik hier hoor. Het is heel mooi dat de deur voor je openstaat bij John & co. We moeten zo snel mogelijk omhoog. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, ben ik alweer trots.”

Foto: Ton van Eenennaam