Home / Algemeen / Purmersteijn (zaterdag) handelt snel met aanstelling Lars Keppel

Purmersteijn (zaterdag) handelt snel met aanstelling Lars Keppel

Twee weken nadat bekend werd dat Purmersteijn op zoek moest naar een nieuwe trainer voor het zaterdagelftal, heeft de club een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende René Panhuis. Lars Keppel, dit seizoen werkzaam bij Fortuna Wormerveer, staat volgend seizoen voor de groep.

“Purmersteijn is een bekende en grote club in de regio”, zegt Keppel, die door speler Dick Bos op de hoogte werd gebracht van de ontstane vacature. “Ik woon in Wormer, dus het is ook redelijk dichtbij voor mij. Mijn eerste doel is om voor het kampioenschap te gaan en daarna zien we wel weer verder. Het is een goede selectie en ik denk dat je niet tevreden mag zijn als je een seizoen geen prijs pakt. Ik leg de lat in ieder geval hoog.”

Purmersteijn staat momenteel stijf bovenaan in de zaterdag vierde klasse A en is promotie naar de derde klasse aanstaande. In Purmerend zal Keppel beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Het is mijn doel om van het zaterdagelftal een stabiele tweedeklasser te maken. Ik verwacht geen problemen om omhoog te klimmen.” Hij zag zijn nieuwe team spelen tegen Saenden (7-0) en was onder de indruk. “Het team is een goede mix van ervaren spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld en jonge jongens. Ik ben al redelijk op de hoogte hoe de groep in elkaar zit.”

De afgelopen vijftien jaar was de 32-jarige oefenmeester te vinden bij Fortuna Wormerveer. Hij trainde alle jeugdteams en is dit seizoen trainer van het tweede elftal. “De club heeft mij veel gebracht en daar ben ik ze dankbaar voor. Het is altijd een goede club voor mij geweest waar ik veel heb meegemaakt. Ik ga het zeker missen, want het is een fijne en menselijke club. Maar mijn ambities reiken verder. De club gunt mij de overstap en dat we goed uit elkaar gaan, vind ik erg belangrijk. Voor mij is de deur naar Fortuna Wormerveer in ieder geval nooit gesloten.”

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)