Purmersteijn (zaterdag) laat zich in slotfase verrassen door ZCFC

Na een knappe zege op FC Castricum heeft promovendus Purmersteijn tijdens de eerste thuiswedstrijd ook de eerste nederlaag in de zaterdag derde klasse A moeten slikken. ZCFC was de Purmerenders in de blessuretijd te slim af: 2-3.

Purmersteijn kwam op eigen veld het beste uit de startblokken en kreeg via Dick Bos, Ricardo Stam en Achraf Nazih een paar mogelijkheden om de score te openen, maar het ontbrak aan precisie en enig geluk. ZCFC kwam sporadisch uit de verdediging. Pas vlak voor rust slaagde de thuisploeg erin de score te openen. Uit een hoekschop van Jermaine Ristie kopte Ronnie Roomeijer de 1-0 tegen de touwen.

Vrij snel na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Bruce Harrems onderschepte een breedtepass van Nazih en oog-in-oog met doelman Dave Hiddes maakte hij geen fout. Een kleine tien minuten later namen de Zaandammers zelfs brutaal de leiding in handen. Jasper Breedijk werd door de ingevallen Daan van Schaik aangetikt in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Guus Smith gedecideerd naar de stip wees. Vanaf elf meter voltrok Miel Honig het vonnis: 1-2.

Nauwelijks vier minuten na de 1-2 had Purmersteijn de stand alweer gelijkgetrokken. Ricardo Stam werd op maat bediend door Dick Bos en tegen diens inzet had doelman Remco van Dijk geen verweer: 2-2. De thuisploeg bleef druk uitoefenen en leek in deze fase de wedstrijd te gaan beslissen. Van Dijk redde goed op een schot van Stam, Nazih vond de voeten van de sluitpost en schoot de bal even later naast een leeg doel.

Op jacht naar de voorsprong werd de druk opgevoerd door de Purmerenders, maar ZCFC hield goed stand. Sterker nog, in de blessuretijd sloegen de bezoekers keihard toe. Bij een scrimmage voor het doel werd de bal niet goed weggewerkt, kwam deze voor de voeten van Honig en hij kroonde zich tot matchwinner door ZCFC aan een 2-3 zege te helpen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Archieffoto Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)